Kinijai paskelbus karantiną trečiame mieste, paveiktų gyventojų padaugėjo iki 20 milijonų

Jau trečio Kinijos miesto gyventojams buvo nurodyta likti namuose dėl COVID-19 protrūkio, o bendras savo namuose įkalintų kinų skaičius išaugo iki maždaug 20 milijonų.

Koronavirusas Kinijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Kinijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 11:17 AM

Kol kas neaišku, kiek tęsis karantinas Anjange, turinčiame 5,5 mln. gyventojų. Mieste vykdomas masinis gyventojų testavimas – tai įprastinė procedūra, kurios imamasi bet kur šalyje kilus susirgimų protrūkiui.

Siane savo namuose įkalinti 13 mln. gyventojų, Judžou mieste – dar 1,1 mln. žmonių. Tam tikri suvaržymai įvesti ir Tiandzino uostamiestyje, esančiame už maždaug valandos kelio nuo Pekino, kuriame nuo vasario 4-osios vyks žiemos olimpinės žaidynės.

Už ligų kontrolę atsakingas olimpiados pareigūnas Huang Chunas sakė, kad organizatoriai tikisi atletų ir pareigūnų bendradarbiavimo siekiant užkirsti kelią protrūkiui, kuris galėtų paveikti žaidynes.

„Jei kiltų užsikrėtimų protrūkis, tai neabejotinai paveiktų žaidynes ir tvarkaraštį, – sakė Huang Chunas. – Jei tai nutiktų, blogiausias scenarijus – ne žmogaus valioje, taigi, neatmetame jokių galimybių.“

Honkongas taip pat paskelbė uždarantis darželius ir pradines mokyklas, COVID-19 atvejų nustačius vaikų grupėje. Mokyklos užsidarys nuo penktadienio ir nedirbs bent iki kinų Naujųjų metų šventės pirmą vasario savaitę.

Pastarosiomis dienomis Honkongas dėl naujos pandeminio koronaviruso omikron atmainos plitimo sugriežtino taikomus suvaržymus.

Karantinas Anjange buvo paskelbtas pirmadienį patvirtinus du užsikrėtimo omikron atmaina atvejus. Jie veikiausiai susiję su dviem kitais atvejais, šeštadienį nustatytais Tiandzine. Manoma, kad tai pirmi vietinio užsikrėtimo omikron atmaina atvejai žemyninėje Kinijoje, nesusiję su žmonėmis, atvykusiais iš užsienio.

Pirmadienį vėlai vakare valstybinės žiniasklaidos paskelbtame Anjango administracijos pranešime rašoma, kad miesto gyventojams neleidžiama išeiti iš namų, gatvėse gali važinėti tik būtinas transportas, taip pat nurodyta užsidaryti visoms nebūtinų prekių parduotuvėms.

Sianas ir Judžou grumiasi su užsikrėtimų koronaviruso delta atmaina banga. Šiuose miestuose omikron atvejų kol kas neregistruota.

Senovės Kinijos sostinėje Siane, kur įsikūrusios didelės kompiuterinių lustų ir aviacijos bei kosmoso pramonės bendrovės, nustatyta maždaug 2 tūkst. COVID-19 atvejų. Tai didžiausias protrūkis Kinijoje pastaraisiais mėnesiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.