Lenkijos vyriausybės COVID-19 medicinos patarėjai masiškai atsistatydino

Penktadienį atsistatydino trylika iš 17 Lenkijos ministro pirmininko medicinos patarėjų koronaviruso klausimais, jie apkaltino populistinę konservatorių vyriausybę neveikimu pandemijos akivaizdoje.

Koronavirusas Lenkijoje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Koronavirusas Lenkijoje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2022, 5:51 PM

Nusivylę COVID-19 medicinos patariamojo komiteto nariai pranešime teigė, jog pasitraukia dėl to, kad jų rekomendacijos „stokoja poveikio“ vyriausybės veiksmams. Jų pranešimas, kurį paskelbė Lenkijos naujienų agentūra PAP, paskelbtas praėjus vos kelioms dienoms, kai 38 mln. gyventojų turinti šalis užregistravo 100-tūkstantąją mirtį nuo COVID-19.

Gydytojai apkaltino vyriausybę „vis labiau toleruojant visuomenės sluoksnių, neigiančių COVID-19 keliamą grėsmę ir skiepijimo svarbą kovojant su pandemija, elgesį“. Vyriausybės nariai ir kiti valdžią turintys asmenys taip pat neigė riziką, pridūrė jie.

Patarėjai kaltino vyriausybę „labai ribotais veiksmais“, siekiant atremti rudenį padidėjusį atvejų skaičių arba „atsižvelgti į omikron atmainos grėsmę, nepaisant prognozuojamo didžiulio mirčių skaičiaus“.

Penktadienio masinis atsistatydinimas įvyko po pakartotinių patariamojo komiteto narių raginimų griežtinti COVID-19 apribojimus ir skatinti skiepijimo kampaniją.

Keli parlamentarai iš valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) atvirai priešinasi vakcinacijai nuo koronaviruso, o ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio vyriausybė priklausoma nuo jos paramos parlamente.

Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad maždaug 21,3 milijono lenkų jau gavo po du skiepus nuo koronaviruso, o daugiau nei 8 mln. paskiepyti ir sustiprinamąja doze. Penktadienio duomenimis, šalyje užregistruota 4,28 mln. užsikrėtimo COVID-19 atvejų ir 101 841 su virusu susijusi mirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth