Švedijos premjerei patvirtinta COVID-19 infekcija

Švedijos premjerė Magdalena Andersson užsikrėtė koronavirusine infekcija, šalyje augant naujai registruojamų COVID-19 atvejų skaičiui, tačiau toliau dirbs iš namų, pranešė žiniasklaida, cituodama ministrės pirmininkės atstovą.

Švedijos premjerė Magdalena Andersson.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Švedijos premjerė Magdalena Andersson.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2022, 3:42 PM

„Ministrės pirmininkės greitojo testo dėl COVID-19 atsakymas buvo teigiamas. Ji laikosi dabar galiojančių rekomendacijų ir dirbs iš namų“, – sakoma pranešime.

Tuo metu Švedijos radijas pranešė, kad anksčiau šią savaitę COVID-19 buvo patvirtinta Žaliųjų partijos pirmininkui Perui Bolundui ir Centro partijos lyderei Annie Loof. Praėjusį trečiadienį visų partijų lyderiai dalyvavo debatuose parlamente.

Anksčiau šią savaitę M. Andersson sakė, kad dėl rekordinių naujų COVID-19 atvejų skaičių Švedijoje sveikatos apsaugos sistema patiria didelį spaudimą. Teigiama, kad šis staigus atvejų šuolis siejamas su omikron atmainos plitimu.

Dėl susidariusios epidemiologinės padėtis šalyje nuo sausio 14 dienos įvedama naujų suvaržymų, paskelbė premjerė. Pasak jos, nuo penktadienio iš namų turėtų dirbti visi, turintys tokią galimybę. Be to, restoranuose ir baruose leidžiami ne daugiau nei aštuonių žmonių susitikimai, restoranai ir barai bus uždaromi 23 val. vietos laiku.

Visuomeniniuose renginiuose, kur galioja COVID-19 sveikatos pasų sistema, galės dalyvauti ne daugiau nei 50 žmonių. Ministrė pirmininkė taip pat paragino iki šiol nuo COVID-19 nepasiskiepijusius gyventojus vakcinuotis.

Statistikos tinklalapio „Worldometer“ duomenimis, šių metų pradžioje Švedijoje per parą registruojamų naujų COVID-19 atvejų skaičiai yra rekordiniai – per parą fiksuojama daugiau nei 20 tūkst. užsikrėtimo atvejų.

Nuo pandemijos pradžios Švedijoje nustatyta daugiau nei 1,5 mln. koronaviruso atvejų, taip pat daugiau nei 15 tūkst. mirčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.