Indonezijoje iškils nauja sostinė: paskelbtas oficialus pavadinimas

Naujoji Indonezijos sostinė, kuri bus pastatyta Borneo saloje, bus pavadinta Nusantara, pirmadienį sakė ministras.

Naujoji Indonezijos sostinė, kuri bus pastatyta Borneo saloje, bus pavadinta Nusantara.<br>AP/Scanpix nuotr.
Naujoji Indonezijos sostinė, kuri bus pastatyta Borneo saloje, bus pavadinta Nusantara.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2022, 2:00 PM

Nacionalinis parlamentas antradienį turėtų priimti įstatymo projektą dėl naujosios sostinės, sudarydamas sąlygas šiais metais pradėti ją statyti.

„Gavau patvirtinimą iš pono prezidento, kad naujoji sostinė pavadinta Nusantara“, – teigė nacionalinės plėtros ministras Suharso Monoarfa.

Nusantara – tai reiškia archipelagą – yra senasis Malajų salyno, apimančio Indoneziją, Brunėjų, Malaiziją, Singapūrą ir pietines Filipinų dalis, pavadinimas.

Prezidentas Joko Widodo 2019 metais paskelbė apie planus pastatyti visiškai naują sostinę Borneo džiunglėse, kažkur pusiaukelėje tarp Balikpapano ir Samarindos miestų. Jis sakė, kad Džakarta nebėra gyvybinga kaip šalies administracinis centras dėl dažnų potvynių, nuolatinių spūsčių ir prastos oro kokybės. Sostinės perkėlimas atsieis daugiau nei 32 milijardus dolerių. Jei viskas vyks pagal planą, pirmieji pareigūnai į naujus biurus turėtų įsikelti jau 2024-aisiais – paskutiniais antrosios ir paskutinės Joko Widodo kadencijos metais.

Mokslininkai teigia, kad 20 proc. Džakartos yra žemiau jūros lygio, o iki 2050 m. šis skaičius bemaž padvigubės. Didelio masto požeminio vandens gavyba iš dalies kalta dėl to, kad miestas laipsniškai grimzta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.