Austrijos parlamentas pritarė siūlymui padaryti COVID-19 skiepus privalomus suaugusiesiems

Austrijos parlamentas ketvirtadienį nubalsavo už siūlymą įvesti privalomus skiepus nuo COVID-19 suaugusiesiems; šalis taps pirmąja Europoje, įsivedusia tokią tvarką.

Skiepai.<br>T.Bauro nuotr.
Skiepai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 8:59 PM

Dešimtys tūkstančių žmonių protestavo prieš privalomą skiepijimą reguliariuose savaitgalio mitinguose nuo tada, kai lapkritį buvo paskelbta apie tokius planus, siekiant padidinti vakcinacijos rodiklį Austrijoje.

Tačiau visos partijos, išskyrus kraštutinius dešiniuosius, palaikė šią priemonę – naujasis įstatymas buvo priimtas 137 balsais prieš 33.

„Jis priimtas (būtina) balsų dauguma“, – sakė antroji Nacionalinės Tarybos pirmininkė Doris Bures. Prieš balsavimą šis siūlymas buvo svarstomas ištisas valandas.

Iki šiol pasiskiepijo 72 proc. vakcinuotis galinčių Austrijos gyventojų – panašiai kaip Europos Sąjungos vidurkis, tačiau keliais procentiniais punktais mažiau nei Italijoje ar Prancūzijoje.

Numatoma, kad po „įžanginio etapo“ kovo viduryje nepasiskiepijusiems asmenims bus skiriamos baudos iki 600 eurų, o kai kuriais atvejais – iki 3,6 tūkst. eurų.

Vyriausybė iš pradžių norėjo, kad reikalavimas būtų taikomas visiems 14 metų ir vyresniems asmenims, o dabar bus taikomas tik pilnamečiams.

Išimtys bus daromos nėščiosioms, neseniai persirgusiems koronavirusine infekcija ir žmonėms, negalintiems skiepytis dėl sveikatos priežasčių.

9 mln. gyventojų turinčioje Austrijoje iki šiol užregistruota 1,5 mln. COVID-19 atvejų, beveik 14 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Pasaulyje privaloma vakcinacija nuo koronaviruso taikoma retai. Lig šiol tokį žingsnį yra žengę tik Ekvadoras, Tadžikistanas, Turkmėnija, Indonezija ir Mikronezija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.