Beveik 2 000 Italijos medikų nušalinti nuo darbo dėl to, kad nepasiskiepijo nuo COVID-19

Italijoje penktadienį 1 913 gydytojų ir odontologų buvo nušalinti nuo pareigų, nes jie iki šiol atsisakė skiepytis nuo koronaviruso, pranešė Italijos medicinos institucija.

Beveik 2 000 Italijos medikų nušalinti nuo darbo dėl to, kad nepasiskiepijo nuo COVID-19.<br>SIPA/„Scanpix“ nuotr.
Beveik 2 000 Italijos medikų nušalinti nuo darbo dėl to, kad nepasiskiepijo nuo COVID-19.<br>SIPA/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2022, 10:35 PM

Pasak nacionalinės gydytojų ir odontologų asociacijos FNOMCeO, gydytojai neįvedė savo vakcinacijos įrodymų į įrašų saugojimo sistemą.

Tai naujas nušalinimo etapas po lapkričio mėnesio, kai buvo nušalinti 1 656 medikai. Balandžio mėnesį įsigaliojus naujam įstatymui, medicinos specialistai privalo pasiskiepyti nuo koronaviruso.

Iš viso asociacijos įrašai rodo, kad Italijoje yra daugiau nei 33 500 gydytojų, kurie nėra visiškai paskiepyti. Tačiau į šį skaičių įeina tie, kurie sveiksta po infekcijos ir laukia skiepo, kiti, kurie buvo paskiepyti ne Italijoje, ir treti, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių.

Be to, apie 6 000 slaugytojų ir kitų priežiūros darbuotojų taip pat buvo laikinai suspenduoti dėl nesiskiepijimo. Panašus skaičius šiuo metu negali dirbti dėl infekcijos arba dėl to, kad karantinuojasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.