Estijos ambasada atsisakė evakuotis iš Kijevo: tai tik Maskvos gąsdinimai

Priešingai nei amerikiečiai, Estija neevakuos savo ambasados ​​Ukrainoje darbuotojų. Tai šeštadienį pranešė šalies ambasadorius Kijeve Kaimo Kuuskas .

Priešingai nei amerikiečiai, Estija neevakuos savo ambasados ​​Ukrainoje darbuotojų.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Priešingai nei amerikiečiai, Estija neevakuos savo ambasados ​​Ukrainoje darbuotojų.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2022, 9:59 AM, atnaujinta Jan 24, 2022, 10:01 AM

Anot jo, sostinėje ramu ir nėra jokių panikos ženklų dėl galimo Rusijos puolimo požymių.

„Neseniai ėjau palei Maidaną ir net išgirdau estų kalbą. Įprasta laisva diena“, – tikino ambasadorius.

Tiesa, M. Kuuskas pridūrė, kad paskutinės žinios vis dar stipriai veikia žmones, tačiau nereikėtų leistis būti įbaugintiems – toks yra Maskvos tikslas.

„Jei prie sienos turi daugiau nei 100 000 karių, tai turėtum būti pasiruošęs aktyvioms karinėms operacijoms, aktyvioms, nes karas vyksta jau aštuonerius metus... Mes vieni pirmųjų padėjome, – pridūrė diplomatas ir patikino, kad Ukraina pasiruošusi gintis. – Nepalikome ramybėje tų, kurie prašo pagalbos, tai yra svarbiausia.“

K.Kuuskas pažymėjo, kad amerikiečiai Ukrainoje turi daugiau nei 1000 darbuotojų ir „tam tikru metu jie buvo atsargesni už kitus“.

Jungtinės Valstijos anksčiau nurodė Kijeve dirbančių savo diplomatų šeimų nariams išvykti iš Ukrainos „dėl besitęsiančios grėsmės“, kad Rusija įsiverš į šią šalį, sekmadienį pranešė Valstybės departamentas.

J. Borrellis: ES savo diplomatų šeimų iš Ukrainos kol kas neevakuos

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį pareiškė neįžvelgiantis priežasčių evakuoti Ukrainoje dirbančių Bendrijos diplomatų šeimų, nors JAV priėmė tokį sprendimą, tvyrant nuogąstavimams dėl Rusijos karinio įsiveržimo į kaimyninę šalį grėsmės.

„Neketiname daryti to paties, nes nežinome jokių konkrečių priežasčių“, – J. Borrellis sakė atvykęs į ES užsienio reikalų ministrų susitikimą, kuriame vaizdo ryšiu taip pat dalyvaus JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas.

„Nemanau, kad turėtume dramatizuoti, kol vyksta derybos [su Rusija] – o jos vyksta, – pridūrė ES diplomatijos vadovas. – Nemanau, kad turime priežasčių palikti Ukrainą.“

Pasak J. Borrellio, A. Blinkenas žadėjo per ES ministrų pasitarimą informuoti sąjungininkus apie sprendimo evakuoti iš Ukrainos amerikiečių diplomatų šeimų narius priežastis.

Parengta pagal „UA News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.