Naujuoju ETPA pirmininku išrinktas senatorius iš Nyderlandų T. Koxas

Senatorius iš Nyderlandų Tiny`is Koxas pirmadienį buvo išrinktas Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) pirmininku vieniems metams.

Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA).<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA).<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2022, 5:16 PM

Balsavimo rezultatai buvo paskelbti per pirmąjį ETPA žiemos posėdį Strasbūre.

Už T. Koxą balsavo 164 ETPA deputatai. Jo vienintelė varžovė šiuose rinkimuose – Ukrainos delegacijos Asamblėjoje vadovė, Aukščiausiosios Rados deputatė iš prezidento Volodymyro Zelenskio partijos „Liaudies tarnas“ Marija Mezenceva – surinko 80 balsų.

„Man tai didelė garbė, – pareiškė T. Koxas, kreipdamasis į ETPA deputatus. – Ir aš nuoširdžiai dėkoju savo pirmtakui Hendrikui Damsui, kuriam teko pirmininkauti tokiu sunkiu laikotarpiu. Bet pirmininko pasikeitimas nereiškia, kad keičiasi kursas. Pernai mes priėmėme rezoliuciją dėl strateginių Europos Tarybos prioritetų, kuri aiškiai apibrėžė mūsų darbotvarkę artimiausiems metams“.

Savo ruožtu H. Damsas pasveikino T. Koxą išrinkimo proga ir po simbolinės įgaliojimų perdavimo procedūros užėmė vietą salėje kartu su kitais deputatais.

T. Koxas gimė 1953 metais Nyderlanduose. 1973 metais baigė ekonomikos ir teisės studijų programą Aukštosios ekonomikos ir administracijos mokslų mokykloje Eindhovene, 1975 metais įgijo teisės bakalauro laipsnį Tilburgo universitete.

Nuo pat savo politinės karjeros pradžios jis buvo Nyderlandų Socialistų partijos šalininkas, 1993 metais tapo jos generaliniu sekretoriumi. Nuo 2003 metų vadovauja partijos frakcijai Nyderlandų Senate, yra šalies delegacijos Asamblėjoje narys. Iki šiol T. Koxas Asamblėjoje vadovavo Suvienytųjų Europos kairiųjų grupei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.