Vokietija perduos Ukrainos kariškiams 5 tūkst. šalmų

Vokietija perduos Ukrainos kariškiams 5 tūkst. šalmų. Tai trečiadienį pareiškė VFR gynybos ministrė Christine Lambrecht, praneša naujienų agentūra DPA.

Vokietija perduos Ukrainos kariškiams 5 tūkst. šalmų.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vokietija perduos Ukrainos kariškiams 5 tūkst. šalmų.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2022, 3:54 PM

Pasak agentūros, politikė paskelbė apie tokį žingsnį per Bundestago Gynybos komiteto posėdį.

Gynybos ministerijos atstovas patvirtino šią informaciją, patikslindamas, kad Ukrainos prašymas buvo gautas „prieš kelias dienas“. „Aš galiu patvirtinti, kad mes baigėme vertinimą ir pritarėme 5 tūkst. šalmų tiekimui“, – sakė jis. Bet siuntos pristatymo terminai kol kas nežinomi.

Berlynas ne kartą pareiškė neparduosiąs Kijevui mirtinos ginkluotės. VFR tai aiškina tuo, kad netiekia ginklų į krizių regionus. Apie tai kalbėjo ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, ir užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.

„Lenkijoje ir kitose Rytų Europos šalyse daugeliui žmonių kyla klausimas, kokį žaidimą, tiesą sakant, žaidžia Ukrainos konflikte Vokietija“, – pareiškė pirmadienį Lenkijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Szymonas Szynkowskis vel Sękas interviu DPA.

Berlynas iki šiol neleidžia, kad Estija perduotų Ukrainai Vokietijos Demokratinėje Respublikoje pagamintų 122 mm haubicų, teigdamas, jog jų tiekimo tikrinimo procesas dar tęsiamas.

Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė dešimtis tūkstančių kareivių, o tai sukėlė nerimą, kad Europoje gali prasidėti didelis ginkluotas konfliktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.