NATO svarsto dalinių siuntimo į Slovakiją klausimą

NATO svarsto galimybę nusiųsti į Slovakiją dalinių reaguojant į įtampos didėjimą Ukrainos ir Rusijos pasienyje. Tai ketvirtadienį pareiškė Slovakijos užsienio reikalų ministras Ivanas Korčokas, kurį savo tinklalapyje cituoja laikraštis „Pravda“.

NATO svarsto galimybę nusiųsti į Slovakiją dalinių reaguojant į įtampos didėjimą Ukrainos ir Rusijos pasienyje.<br>NTB/Scanpix asociatyvi nuotr.
NATO svarsto galimybę nusiųsti į Slovakiją dalinių reaguojant į įtampos didėjimą Ukrainos ir Rusijos pasienyje.<br>NTB/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 2:49 PM

„Atvirai pasakysiu, kad sąjungininkai (NATO šalys) svarsto tokią galimybę. Šis pasiūlymas yra ant derybų stalo“, – sakė ministras.

Anksčiau televizijos kanalas „Sky News“ informavo apie Didžiosios Britanijos planus nusiųsti kariškių į Slovakiją. Be to, pasak laikraščio „The Daily Telegraph“, Jungtinė Karalystė ir JAV svarstė galimybę nusiųsti po 1 tūkst. kariškių į Bulgariją, Rumuniją ir Vengriją.

Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė dešimtis tūkstančių kareivių, o tai sukėlė nerimą, kad Europoje gali prasidėti didelis ginkluotas konfliktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.