Ukrainos lyderis giria „konstruktyvias“ derybas su Rusija Paryžiuje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį sveikino anksčiau šią savaitę Paryžiuje vykusių aukšto rango rusų ir ukrainiečių pareigūnų derybų, kuriomis buvo siekiama rasti diplomatinį konflikto sprendimą, rezultatus.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos prezidentas V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 4:01 PM, atnaujinta Jan 27, 2022, 5:17 PM

V. Zelenskis „teigiamai vertina susitikimo faktą, jo konstruktyvumą, taip pat ketinimą tęsti prasmingas derybas po dviejų savaičių Berlyne“, sakoma jo spaudos tarnybos pranešime.

Maskvos ir Kijevo pasiuntiniai po trečiadienį vestų derybų susitarė, kad visos šalys turėtų laikytis paliaubų Ukrainos rytuose, kur vyriausybės pajėgos nuo 2014 metų kovoja su prorusiškais separatistais.

„Mūsų valstybei šiandien svarbiausias prioritetas yra pasiekti stabilią ir besąlygišką tylą Donbase“, – V. Zelenskį citavo jo spaudos tarnyba.

„Ugnies nutraukimo režimas turi būti garantuojamas ir patikimas. Remiantis juo galima būtų imtis tolesnių veiksmų“, – priduriama pareiškime.

2015 metais pasiektas paliaubų susitarimas padėjo nutraukti intensyviausias kautynes dėl dviejų separatistinių regionų Rytų Ukrainoje. Šis konfliktas nusinešė per 13 tūkst. gyvybių.

Rusijos karių telkimas prie Ukrainos sienos sukėlė nuogąstavimų, kad Kremlius planuoja įsiveržti į savo provakarietišką kaimynę. Kremlius neigia planuojantis įsiveržti, tačiau reikalauja, kad Vakarai suteiktų jam plataus masto saugumo garantijų, įskaitant reikalavimą, kad Ukrainai nebūtų leista įstoti į NATO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.