Pentagono vadovas: konflikto Ukrainoje dar galima išvengti

Pentagono vadovas penktadienį pareiškė, kad konflikto Ukrainoje vis dar galima išvengti, nepaisant to, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasienyje sutelkė daugiau nei 100 000 karių.

Rusijos karinė technika prie Ukrainos sienos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos karinė technika prie Ukrainos sienos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-28 22:38

„Konfliktas nėra neišvengiamas. Dar yra laiko ir erdvės diplomatijai“, – žurnalistams Pentagone sakė JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.

„Ponas Putinas taip pat gali pasielgti teisingai, – pridūrė jis. – Nėra jokios priežasties, kad ši situacija turėtų virsti konfliktu. Jis gali pasirinkti deeskaluoti padėtį. Jis gali įsakyti savo kariams pasitraukti.“

JAV jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley savo ruožtu perspėjo, kad Rusijos pajėgų plataus masto įsiveržimo į Ukrainą atveju nuostoliai būtų „siaubingi“.

„Jei tai būtų pradėta prieš Ukrainą, tai būtų reikšminga, labai reikšminga ir pareikalautų daug aukų, – žurnalistams sakė M. Milley. – Ir jūs galite įsivaizduoti, kaip tai gali atrodyti tankiose miesto vietovėse, prie kelių ir t. t. Tai būtų siaubinga.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.