B. Johnsonas ragins V. Putiną atsitraukti nuo įtampos dėl Ukrainos eskalavimo

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas šią savaitę kalbėsis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir paragins jį atsitraukti nuo įtampos dėl Ukrainos eskalavimo, penktadienį pranešė Dauningo gatvė.

B. Johnsonas ir V. Putinas.<br>TASS/Scanpix asociatyvi nuotr.
B. Johnsonas ir V. Putinas.<br>TASS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-29 09:36

B. Johnsonas „pakartos būtinybę Rusijai atsitraukti ir diplomatiškai įsitraukti, kai šią savaitę kalbės su prezidentu Putinu“, sakė premjero biuro atstovė, nenurodydama, kurią dieną įvyks jųdviejų pokalbis.

JK ministras pirmininkas yra „pasiryžęs paspartinti diplomatines pastangas ir sustiprinti atgrasymą, kad būtų išvengta kraujo praliejimo Europoje“, sakė Dauningo gatvės atstovė.

B. Johnsonas artimiausiomis dienomis aplankys regioną.

Rusijos ir Vakarų santykiai yra žemiausiame taške nuo Šaltojo karo laikų, Maskvai prie Ukrainos sienų dislokavus dešimtis tūkstančių karių.

JK užsienio reikalų ministerija pirmadienį parlamente turėtų paskelbti griežtinanti savo sankcijų Rusijai režimą, taikydamasi į strateginius ir finansinius interesus.

Penktadienį vienas aukšto rango konservatorių įstatymų leidėjas perspėjo, kad į Londoną plūstantys nešvarūs Rusijos pinigai kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

„Sąskaitose ir nuosavybėje paslėpti pinigai naudojami JK ir Britanijos žmonių saugumui pakenkti“, – pareiškė Bendruomenių Rūmų užsienio reikalų komiteto pirmininkas Tomas Tugendhatas.

B. Johnsonas šią savaitę perspėjo, kad Rusijai gresia Vakarų sankcijos, „sunkesnės nei bet kas anksčiau“, jei ji įsiverš į Ukrainą.

Ministras pirmininkas pareiškė, kad Maskva rizikuoja sukelti užsitęsusį konfliktą, kuris taptų „naująja Čečėnija“.

Pirmadienį B. Johnsonas dalyvavo derybose su JAV prezidentu Joe Bidenu ir kitais Europos lyderiais ir aptarė bendrą atsaką į Rusijos karinį spaudimą Ukrainai.

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba, kuriai priklauso ir JK, ateinantį pirmadienį surengs viešą posėdį dėl Ukrainos krizės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.