Vokietijos žaliųjų partija renka naują vadovybę

Vokietijos žaliųjų partija penktadienį pradėjo dvi dienas truksiančią konferenciją, skirtą naujiems partijos lyderiams išrinkti, nes dabartiniai tapo vyriausybės ministrais.

Dabartiniai Vokietijos žaliųjų partijos vadovai - ekonomikos ministras Robertas Habeckas ir užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.<br>AP/Scanpix nuotr.
Dabartiniai Vokietijos žaliųjų partijos vadovai - ekonomikos ministras Robertas Habeckas ir užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2022, 11:00 AM

„Kompromisai yra politikos menas“, – konferencijos, kuri iš esmės vyko nuotoliniu būdu, dalyviams sakė besitraukiantis iš partijos vadovo posto ekonomikos ministras Robertas Habeckas.

Tačiau jie nereiškia, kad reikia atsisveikinti su idealais. „Dabar mes iš tiesų galime formuoti tikrovę“, – sakė jis.

Naujoji Vokietijos vyriausybė – socialdemokratų, žaliųjų ir verslui palankių laisvųjų demokratų koalicija – perėmė valdžią gruodžio mėnesį.

Konferencijos metu keli šimtai delegatų svarsto partijos programą ir balsuoja dėl partijos įstatų pataisų. Renginyje asmeniškai dalyvauja tik nedidelė dalis aukštesnio rango partijos narių.

Naujaisiais partijos vadovais tapti ir pakeisti R. Habecką bei užsienio reikalų ministrę Annaleną Baerbock pretenduoja Ricarda Lang ir Omidas Nouripouras. R. Lang yra iš partijos kairiojo sparno, o O. Nouripouras laikomas pragmatiku.

Kita partijos konferencijos tema – Vokietijos vyriausybės pozicija dėl to, kas yra švari energija. Tai problema, skaldanti Europą, Europos Komisijai siekiant įvardyti kai kurias energijos gamybos formas kaip žaliąsias.

EK remia dujų ir branduolinės energijos įtraukimą į vadinamąją diskusiją apie taksonomiją, tačiau Vokietija nepritaria branduolinei energijai, o dujas laiko tik tarpiniu sprendimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio