JK premjeras „apgailestauja“ dėl vakarėlių, bet pasilieka poste

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pirmadienį parlamente atsiprašė už virtinę karantino reikalavimus pažeidusių vakarėlių Dauningo gatvėje, dėl kurių buvo atliktas tyrimas, bet pažadėjo likti premjero poste ir tęsti darbą.

Borisas Johnsonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Borisas Johnsonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 7:36 PM

Atmesdamas opozicijos raginimus atsistatydinti po vyresniosios valstybės tarnautojos Sue Gray ataskaitos paskelbimo, premjeras pažadėjo pakeitimų Dauningo gatvės administracijoje.

„Apgailestauju dėl dalykų, kurių tiesiog neatlikome tinkamai, ir taip pat apgailestauju dėl to, kaip šis reikalas buvo tvarkomas“, – sakė B. Johnsonas.

„Aš tai supratau ir aš tai ištaisysiu“, – pažadėjo jis.

„Taip, mumis galima pasitikėti“, – pridūrė B. Johnsonas, kalbėdamas apie vyriausybės numatytos darbotvarkės po „Brexito“ įgyvendinimą ir veiksmus prieš Rusiją dėl jos keliamos grėsmės Ukrainai.

„Aš susitvarkysiu su šiuo darbu“, – pažadėjo jis.

S. Gray pripažino, kad viešai paskelbta 12 puslapių ataskaita yra ribotos apimties, Londono policijai pradėjus atskirą tyrimą dėl 12 vakarėlių Dauningo gatvėje, surengtų per pastaruosius dvejus pandemijos metus.

Nors B. Johnsonas sakė, kad visos šalys privalo sulaukti policijos tyrimo išvadų, pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos lyderis Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) pareiškė, jog policijos įsikišimas yra „gėdos ženklas“.

„Jis yra gėdos nejaučiantis žmogus“, – sakė K. Starmeris, Jis paragino B. Johnsono konservatorių kabineto sąjungininkus jį nuversti vietoje to, kad „remtų tolesnį netinkamą elgesį, slėpimą ir apgaulę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.