A. Blinkenas S. Lavrovui: JAV pasirengusios toliau kalbėtis su Rusija

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas telefonu kalbėdamasis su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu sakė, kad Vašingtonas yra pasirengęs tęsti dialogą su Maskva susirūpinimą keliančiais saugumo klausimais, antradienį pranešė JAV Valstybės departamentas.

A. Blinkenas ir S. Lavrovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
A. Blinkenas ir S. Lavrovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 6:48 PM

„Valstybės sekretorius akcentavo JAV pasirengimą tęsti turiningą apsikeitimą nuomonėmis su Rusija bendrą susirūpinimą keliančiais klausimais saugumo srityje – ir dvišalį, ir drauge su sąjungininkėmis bei partnerėmis“, – sakoma pranešime.

Pasak A. Blinkeno, JAV tokį bendravimą koordinuos su partnerėmis ir sąjungininkėmis.

Be to, valstybės sekretorius priminė S. Lavrovui, kad Rusijos įsiveržimo į Ukrainą atveju Maskvos laukia „greitos ir rimtos pasekmės“.

Sausio 21 dieną Ženevoje įvyko A. Blinkeno ir S. Lavrovo derybos. Po jų A. Blinkenas pareiškė išgirdęs S. Lavrovo žodžius, kad Rusija neturi planų įsiveržti į Ukrainą, bet JAV reikia svaresnių tokios pozicijos įrodymų. Sausio 26-ąją JAV perdavė Rusijos Užsienio reikalų ministerijai raštišką atsakymą į Rusijos saugumo reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.