JAV papildomai dislokuos Lenkijoje 2,5 tūkst. karių

Jungtinės Valstijos papildomai dislokuos Lenkijoje pustrečio tūkstančio karių, trečiadienį praneša agentūra „Bloomberg“, remdamasi lenkų nacionalinio saugumo biuro vadovu Pawelu Solochu.

JAV kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAV kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 11:24 AM

JAV papildomai dislokuos Lenkijoje 2 500 karių“, – sakė P. Solochas.

Sausį Pentagonas paskelbė padidintą parengtį 8,5 tūkst. karių, kad jie būtų pasiruošę prireikus būti perkelti į Europą, paaštrėjus įtampai dėl Ukrainos.

Rusija prie sienos su Ukraina yra sutelkusi apie 100 tūkst. karių, todėl nuogąstaujama, jog Maskva planuoja įsiveržti į provakarietišką kaimyninę šalį. Vakarai perspėja, kad tokiu atveju Rusijos lauktų itin griežtos sankcijos.

Kaip informavo Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby, tarp JAV dalinių, kuriuose buvo paskelbta padidinta parengtis prieš galimą dislokavimą Rytų Europoje, jei Rusija pultų Ukrainą, yra kelios oro desanto divizijos.

Šiuo metu numatyta, kad tie 8,5 tūkst. amerikiečių karių prisidėtų prie NATO greitojo reagavimo pajėgų (NATO Response Force, NRF), jeigu jos būtų aktyvuotos siekiant sustiprinti Aljanso narių bloko rytiniame sparne gynybą dėl Rusijos keliamos grėsmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.