Popiežius meldėsi už vienuoles, paverčiamas „tarnaitėmis“

Popiežius Pranciškus antradienį paragino vienuoles ir pašvęstąsias pasaulietes kovoti, kai su jomis elgiamasi neteisingai, ir pripažino, kad kai kada jų tarnystė „paverčiama tarnaičių darbu“ dvasininkams.

 Popiežius Pranciškus.<br> ©softdelusion/123RF.COM nuotr.
 Popiežius Pranciškus.<br> ©softdelusion/123RF.COM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 3:32 PM

85 metų pontifikas, paskelbdamas maldos intenciją vasario mėnesiui, kalbėjo apie seseris vienuoles ir visas pašvęstąsias moteris, padėkojo joms už jų darbą.

„Raginu jas kovoti, kai kartais su jomis neteisingai elgiamasi Bažnyčioje; kai jų tarnystė, kuri yra tokia svarbi, paverčiama tarnaičių darbu, kai taip su jomis elgiasi Bažnyčios vyrai“, – paskelbtame vaizdo įraše sako Pranciškus.

„Neišsigąskite. Toliau skelbkite Dievo gerumą savo apaštaliniais darbais, o visų pirma – savo pasišventimo liudijimu, – kalbėjo pontifikas. – Melskimės už seseris vienuoles ir visas pašvęstąsias moteris, dėkodami už jų misiją ir drąsą, kad jos ir toliau ieškotų naujų atsakymų į dabarties iššūkius.“

Išnaudotojiškas elgesys su vienuolėmis, paskirtomis rūpintis Bažnyčios hierarchų buitimi, buvo aprašytas 2018 metais paskelbtame Vatikano dienraščio „Osservatore Romano“ straipsnyje.

„Tai moterys, dirbančios už tarnaites“ kunigams, vyskupams ir kardinolams, „verdančios, valančios, skalbiančios“, ir joms „labai prastai mokama“, sakė tyrimui vadovavusi žurnalistė Lucetta Scaraffia.

Tyrimo išvadas paskelbė minėto dienraščio priedas moterims.

„Bažnyčioje tai laikoma normaliu dalyku – moterys privalo tarnauti nieko neprašydamos mainais“, – naujienų agentūrai AFP sakė L. Scaraffia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?