Lenkija tikisi, kad papildomos JAV pajėgos atvyks artimiausiomis savaitėmis

Lenkija tikisi, kad papildomos JAV pajėgos, kurias Pentagonas nusprendė siųsti į Rytų Europą, atvyks į šalį artimiausiomis savaitėmis. Tai ketvirtadienį Lenkijos radijui pareiškė šalies užsienio reikalų ministro pavaduotojas Marcinas Przydaczius.

JAV kariai.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAV kariai.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 10:41 AM

„Infrastruktūra Lenkijoje parengta. Amerikos kariai čia dislokuojami jau daug metų. Todėl galima skubiai atsiųsti naujų dalinių“, – sakė jis. „Mes dedame pastangas, kad šie daliniai kuo greičiau pasiektų Lenkiją. Į rytus nuo mūsų sienų padėtis greitai ir dinamiškai keičiasi. Mes veikiau kalbame apie savaites, o ne apie mėnesius“, – pridūrė M. Przydaczius.

„Sprendimas dislokuoti naujų JAV dalinių – geras sprendimas, kurį mes Varšuvoje sutinkame su pasitenkinimu. Mes siekėme, kad regione būtų dislokuota papildomų Amerikos pajėgų“, – pažymėjo Lenkijos URM vadovo pavaduotojas.

„Manau, jog tai – politinis signalas, kuris bus išanalizuotas Maskvoje, kadangi jis rodo, koks JAV požiūris į šią situaciją realizuojamas“, – konstatavo Lenkijos diplomatas.

JAV administracija trečiadienį pranešė apie papildomų pajėgų permetimą į Rumuniją, Lenkiją ir Vokietiją. Kaip paaiškino Pentagono atstovai, apie 1 tūkst. Amerikos kariškių bus nusiųsta į Rumuniją iš Vokietijos, dar apie 2 tūkst. bus permesta į Europą iš JAV.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis trečiadienį savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad į Lenkiją bus permesta apie 1,7 tūkst. Amerikos kariškių. Šiuo metu Lenkijoje yra dislokuota apie 5 tūkst. JAV karių.

Pastaruoju metu Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė dešimtis tūkstančių kareivių, o tai verčia nerimauti, kad Europoje gali prasidėti didelis ginkluotas konfliktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.