Lietuva lieka viena: Slovėnijos pozicija dėl ryšių su Taivanu keičiasi

Slovėnijos užsienio politiką koordinuojantys pareigūnai patikslino šalies poziciją dėl ryšių su Taivanu ir paskelbė, kad planuojamos atstovybės Liublianoje pavadinime bus vartojamas žodis „Taipėjus“ ir tai bus ekonominių ryšių ir kultūros biuras, praneša portalas „Euractiv“.

Taivanas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Taivanas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 10:06 AM, atnaujinta Feb 3, 2022, 10:14 AM

„Mūsų pozicija niekuomet nenukrypo“ nuo „Vienos Kinijos“ politikos, dar sausio 28 dieną pareiškė šalies užsienio reikalų ministras Anže Logaras, parlamentiniam užsienio reikalų komitetui posėdžio metu diskutavus apie pastaruosius premjero Janezo Janšos pareiškimus, kurie, pasak Kinijos, yra „pavojingi“.

Komiteto pirmininkė Monika Gregorčič pabrėžė, kad ekonominių ryšių ir kultūros biuro Slovėnijoje pavadinime bus vartojamas žodis „Taipėjus“, ne Taivanas. Komitetas taip pat vienbalsiai priėmė rezoliuciją, kurioje tvirtinama, kad Slovėnija lieka įsipareigojusi „Vienos Kinijos“ politikai.

„Ši žinutė yra neginčijama, ją siunčia daugelis politikos žaidėjų ir šiuo klausimu besirūpinantis parlamentinis komitetas“, – teigė politikas Matjažas Nemecas iš opozicinės Socialdemokratų partijos.

Komiteto posėdis vyko po to, kai J. Janša interviu vienam Indijos transliuotojui pareiškė, kad Slovėnija derasi su Taivanu dėl galimybės „apsikeisti atstovybėmis“. Jis interviu metu naudojo žodį „Taivanas“, ne „Taipėjus“.

Jis taip pat sukritikavo Kinijos tvarkymąsi su koronaviruso protrūkiu Uhane ir bandymus susidoroti su Lietuva. Šie jo komentarai sulaukė griežtos Kinijos kritikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.