Švedija atšaukia visus dėl koronaviruso įvestus ribojimus

Švedijos vyriausybė nuo vasario 9 d. atšauks visus dėl koronaviruso įvestus ribojimus. Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją pranešė šalies ministrė pirmininkė Magdalena Andersson.

Stokholmas.<br>123rf.com nuotr.
Stokholmas.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 12:29 PM, atnaujinta Feb 3, 2022, 12:32 PM

„Atėjo metas vėl atidaryti Švediją. Pandemija dar nesibaigė, bet pereina į visiškai naują fazę, – sakė premjerė. – Ribojimai bus panaikinti nuo vasario 9 d.“.

Šis sprendimas aiškinamas aukštu vakcinacijos lygiu Švedijoje. Be to, šalyje mažiau žmonių sunkiai suserga, o ekspertai daugiau žino apie koronavirusą.

„Užsikrėtimo rodikliai dar kurį laiką bus aukšti, bet sunkiausi infekcijos padariniai tikriausiai jau praeityje“, – pareiškė M. Andersson.

Apie ribojimų, įvestų dėl COVID-19 plitimo, atšaukimą jau pranešė kaimyninės Danija, Norvegija ir Suomija. Švedijoje 83,6 proc. gyventojų, vyresnių kaip 12 metų amžiaus, yra paskiepyti dviem vakcinų nuo koronaviruso dozėmis. 49,4 proc. švedų, vyresnių kaip 18 metų amžiaus, jau suleista stiprinamoji dozė.

Dėl infekcijos plitimo Švedijoje nuo sausio 19 d. viešų renginių dalyvių skaičius negali viršyti 500, jie visi turi pateikti vakcinacijos sertifikatus. Privatiems susibūrimams nustatyta riba – 20 žmonių.

Išimtis daroma laidotuvėms, kuriose, kaip ir anksčiau, gali dalyvauti 50 žmonių. Jau nuo gruodžio mėnesio visuomeninio maitinimo įmonės uždaromos ne vėliau kaip 23 val. Restoranuose klientai aptarnaujami tik prie stalų, tarp kurių turi būti ne mažesnis kaip vieno metro atstumas.

Ketinant keliauti tolimojo susisiekimo traukiniais ir autobusais vietos turi būti užsisakomos iš anksto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.