A. Lukašenka neatmeta galimybės likti lyderiu visam laikui

Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka paskelbė pareiškė esantis pasirengęs visam laikui likti valstybės vadovo pareigose, jei šalyje nebus ramu.

Aliaksandras Lukašenka.<br>123rf nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2022, 4:17 PM

„Jei aplink Baltarusiją bus sudėtinga padėtis, tokia kaip karas, o dar svarbiau – jei mus plėšys šalies viduje, kaip 2020 metais, [Lukašenka] visada bus [lyderiu]“, – duodamas interviu Rusijos televizijos laidų vedėjui Vladimirui Solovjovui kalbėjo A. Lukašenka, atsakydamas į klausimą, kiek metų jis vadovaus Baltarusijai.

Interviu fragmentai šeštadienį buvo paskelbti „YouTube“ kanale „Solovjov Live“.

Baltarusijoje po 2020 metų rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimų daugiau nei pusę metų vyko masiniai protestai prieš rinkimų rezultatus, nugalėtoju paskelbus nuo 1994 metų šalį valdantį A. Lukašenką.

Oficialiais duomenimis, A. Lukašenką palaikė 80,1 proc. rinkėjų, o pagrindinė opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja gavo 10,12 proc. balsų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rezultatus laiko suklastotais.

„Bet jei viskas ramu“ ir atsiras potencialus politinis įpėdinis – „mes apsispręsime“, pridūrė A. Lukašenka.

„Patikėkite, esu prezidentas ne dėl to, kad labai noriu būti prezidentu. Neduok Dieve patekti į tokią situaciją, kai priklausote nuo daugelio aplinkybių“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Kaip ilgalaikio valdymo pavyzdį jis paminėjo Leonidą Brežnevą, kuris iki savo gyvenimo pabaigos liko Sovietų Sąjungos komunistų partijos Centro komiteto generalinio sekretoriaus poste.

Anot A. Lukašenkos, L. Brežnevas buvo priklausomas ne tik nuo aplinkybių, bet ir nuo tų žmonių, kurie jį supo ir palaikė.

„Esi tiesiog pririštas viskuo, savo šalimi, kurią sukūrei savo rankomis“, – pareiškė A. Lukašenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.