Po derybų su V. Putinu ir V. Zelenskiu E. Macronas sako matąs galimybių įtampai mažinti

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį pareiškė, kad po susitikimų su Rusijos ir Ukrainos lyderiais mato galimybių įtampai mažinti.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 5:03 PM

Bendroje spaudos konferencijoje po Kijeve įvykusio susitikimo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu E. Macronas sakė manantis, kad būtų įmanoma padaryti pažangą dviem frontais.

Pasak E. Macrono, ir V. Zelenskis, ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, su kuriuo Prancūzijos lyderis susitiko pirmadienį, pakartojo esantys įsipareigoję pagal 2015 metų Minsko taikos susitarimus dėl separatistinio konflikto Donbase.

„Dabar turime galimybę pajudinti šias derybas“ tarp Rusijos ir Ukrainos, sakė jis.

Kalbėdamas apie įtampą tarp Rusijos ir Vakarų dėl rusų pajėgų sutelkimo prie Ukrainos sienų, E. Macronas sakė: „Savo ruožtu manau, kad yra konkrečių, praktinių sprendimų, sudarysiančių sąlygas mums eiti į priekį.“

Niekas nėra toks naivus, kad tikėtų įtampą esant nesusijusią su beprecedenčiu Rusijos pajėgų dislokavimu, sakė E. Macronas.

„Užimdama šią grasinamą pozą, Rusija nusprendė daryti spaudimą tarptautinei bendrijai, – sakė jis. – Negalime nuvertinti mūsų patiriamo įtampos momento.“

„Negalime išspręsti šios krizės per kelias derybų valandas. Reikės šios dienos ir ateinančių savaičių bei mėnesių, kad galėtume padaryti pažangą“, – pridūrė Prancūzijos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.