Griežtas Jungtinės Karalystės ministrės pareiškimas Maskvoje: Rusija turi atsisakyti „Šaltojo karo retorikos“

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Liz Truss Ukrainos krizėje metė sunkius kaltinimus Rusijai. Maskva turi atsisakyti savo „Šaltojo karo retorikos“ ir pradėti rimtas derybas, reikalavo ji ketvirtadienį Maskvoje susitikime su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Liz Truss Ukrainos krizėje metė sunkius kaltinimus Rusijai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Liz Truss Ukrainos krizėje metė sunkius kaltinimus Rusijai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-10 12:37, atnaujinta 2022-02-10 12:52

„Yra alternatyvus kelias, diplomatinis kelias išvengti konflikto ir kraujo praliejimo. Esu čia, kad paraginčiau Rusiją eiti šiuo keliu“, - pabrėžė viešnia.

L. Truss reikalavo, kad per pokalbius būtų paisoma Ukrainos suverenumo ir teritorinio integralumo, kaip Rusija pažadėjo 1994-aisiais Budapešto memorandume. „Realybė yra tokia, kad mes negalime ignoruoti daugiau kaip 100 000 karių sutelkimo Ukrainos pasienyje ir bandymų pakenkti Ukrainos suverenumui ir teritoriniam integralumui“, - sakė L. Truss.

Ji primygtinai įspėjo Rusiją dėl Ukrainos puolimo. Karas turėtų katastrofiškų padarinių ukrainiečiams ir rusams, taip pat saugumui Europoje. „NATO aiškiai pareiškė, kad bet koks įsiveržimas į Ukrainą turės rimtų padarinių ir daug kainuos“, - tęsė britų diplomatijos vadovė.

Kremlius vis neigia ketinantis pulti kaimyninę šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.