J. Borrellis ES valstybių vardu atsakė į S. Lavrovo laišką dėl saugumo garantijų

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pranešė, kad jis Bendrijos šalių vardu atsakė į Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo laišką dėl Europos saugumo.

J. Borrellis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J. Borrellis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 5:54 PM

„ES valstybių narių vardu atsakiau į laiškus, kuriuos jos gavo iš ministro S. Lavrovo“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ES diplomatijos vadovas.

„Įtampa ir nesutarimai turi būti sprendžiami dialogo ir diplomatijos keliu. Raginame Rusiją deeskaluoti įtampą ir atsisakyti karinių pajėgų stiprinimo Ukrainoje ir aplink ją, taip pat Baltarusijoje“, – sakoma J. Borrellio pranešime.

Savo ruožtu Rusijos atstovybė prie ES pranešė, kad ketvirtadienį Rusijos nuolatinis atstovas Europos Sąjungoje Vladimiras Čižovas priėmė Europos užsienio reikalų tarnybos direktorę saugumo ir gynybos politikos klausimais Joanneke Balfoort, kuri perdavė J. Borrellio atsakymą 27 ES valstybių užsienio reikalų ministerijų vadovų vardu Rusijos užsienio reikalų ministrui S. Lavrovui.

„Šis dokumentas yra atsakas į Rusijos užsienio reikalų ministro laišką dėl saugumo nedalomumo, išsiųstą 2022 metų sausio 28 dienų daugumos Europos šalių, JAV ir Kanados užsienio reikalų departamentų vadovams“, – primenama Rusijos misijos pranešime.

Dokumente pažymima, jog J. Balfoort paaiškino, „kad ES neketina viešinti šio atsakymo turinio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?