Nyderlandai planuoja netrukus atšaukti daugelį koronaviruso ribojimų

Nyderlandų vyriausybė planuoja nuo vasario 18 dienos atšaukti daugelį koronaviruso ribojimų, pranešė šios šalies sveikatos apsaugos ministras Ernstas Kuipersas.

Protestas prieš suvaržymus Amsterdame.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Protestas prieš suvaržymus Amsterdame.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 1:56 PM, atnaujinta Feb 11, 2022, 3:22 PM

Numatoma, kad lankytojams beveik be jokių suvaržymų vėl bus atidaryti stadionai, teatrai, kino teatrai ir restoranai, sakoma parlamentui adresuotame E. Kuiperso laiške. Pakeitus taisykles, restoranai nebeprivalės užsidaryti 22 val. ir galės dirbti keliomis valandomis ilgiau.

Remiantis vyriausybės planais, visi likę ribojimai bus atšaukti vasario pabaigoje.

Nepaisant to, Nyderlanduose koronaviruso atvejų skaičiai išlieka aukšti, tačiau stebimas lėtesnis hospitalizacijų skaičiaus augimas. Pasak šalies sveikatos tarnybų, pastarųjų septynių dienų sergamumo rodiklis šiuo metu sudaro maždaug 4 800 atvejų 100 000 gyventojų.

Vokietija svarstys koronaviruso ribojimų švelninimą

Vokietijos dabartinė koronaviruso atvejų banga artėja prie savo piko, penktadienį teigė kancleris Olafas Scholzas, o tai reiškia, kad šalis netrukus gali imtis švelninti griežtus ribojimus.

„Mokslinės prognozės rodo, kad artėja bangos pikas, – sakė O. Scholzas parlamento aukštuosiuose rūmuose. – Kito federalinės vyriausybės ir žemių susitikimo metu tai leis mums apsvarstyti pirmuosius atsidarymo žingsnius.“

Vokietijoje jau kelias savaites baruose ir restoranuose aptarnaujami tik stiprinamąją vakcinos nuo COVID-19 gavę ar neigiamą testą turintys pasiskiepiję ir persirgę žmonės. Taip pat galioja kontaktų ribojimai ir, vadovaujantis jais, privačiuose susibūrimuose gali dalyvauti ne daugiau kaip 10 žmonių, arba du namų ūkiai, jei dalyvauja bent vienas nepasiskiepijęs žmogus.

O. Scholzas trečiadienį susitiks su visų 16 Vokietijos žemių lyderiais ir kartu spręs dėl kitų kovos su pandemija žingsnių.

Penktadienį Vokietijoje nustatyti 240 172 nauji koronaviruso atvejai.

Prancūzija vasario pabaigoje atšauks kaukių dėvėjimo prievolę uždarose patalpose

rancūzijoje nuo vasario 28 dienos neliks kaukių dėvėjimo prievolės uždarose patalpose, penktadienį pranešė šios šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Ministerija kaip vieną šios priemonės atšaukimo priežasčių įvardijo „epidemiologinės situacijos pagerėjimą“. Kaukių dėvėjimo prievolė šiuo metu galioja tokiose viešose erdvėse, kaip barai ir restoranai, burną ir nosį dengiančias priemones taip pat privalu dėvėti dalyvaujant sporto renginiuose ir laisvalaikio veikloje. Tačiau net ir atšaukus šias taisykles, dėvėti kaukę toliau bus privalu viešajame transporte.

Prancūzija dar vasario 2 dieną atsisakė kaukių dėvėjimo lauke.

Penktadienį kartu su kaukių dėvėjimo taisyklių pakeitimais taip pat pranešta apie tai, kad nuo trijų iki vieno mažinamas testų, kuriuos asmuo turi atlikti po kontakto su sergančiuoju COVID-19, skaičius.

Artėjant balandį vyksiantiems prezidento rinkimams ir didėjant visuomenės nepasitenkinimui pandemijos valdymo priemonėmis, prezidento Emmanuelio Macrono vyriausybė pažadėjo atlaisvinti taisykles, jei ir toliau bus stebimi mažėjantys infekcijų skaičiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.