Ukrainos ir Rusijos karo frontas virto „purvo jūra“: internete plinta vaizdai, kaip klimpsta karinė technika

Ukrainos ir Rusijos konflikto sūkuryje – netikėtas reginys.

Ukrainiečių tankas pervažiuoja purvo balą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainiečių tankas pervažiuoja purvo balą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2022, 7:40 AM

Atšilus orams fronto teritorijos tapo itin šlapios ir suformavo įspūdingas purvo teritorijas, kuriose klimpsta sunki karinė technika.

Socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodė ne vienas vaizdelis iš abiejų fronto pusių, kuriose matomi purvynuose įstrigę tankai, sunkvežimiai ir kita sunkioji technika.

Tokie vaizdai sulaukė šmaikščios internautų reakcijos, kuri padėtį fronte pavadino „purvo jūra“ ar pastebėjo, kad net karinė technika nenori važiuoti kariauti.

Tačiau įstrigusios karo mašinos tapo tikru išbandymu kariškiams. Viename iš vaizdelių užfiksuota, kad į pagalbą tenka pasitelkti ir ekskavatorius.

Anksčiau ne vienas karo ekspertas buvo pastebėjęs, kad Rusijos masinei invazijai gali trukdyti būtent oro sąlygos, kurios pavasarį frontą pavers milžinišku purvynu.

JAV duomenimis, Rusija šiuo metu prie sienos su Ukraina yra sutelkusi apie 130 tūkst. karių, sugrupuotų į dešimtis kovinių brigadų.

Ketvirtadienį Rusija ir Baltarusija pradėjo iki vasario 20-osios truksiančių bendrų karinių pratybų „Sąjunginis ryžtas 2022“ aktyviąją fazę. Maskva ir Minskas teigė, kad mokymams pasibaigus Rusijos pajėgos bus grąžintos į savo nuolatines bazes.

Rusijos gynybos ministerija anksčiau pranešė, kad tarp Baltarusijoje manevrams dislokuotų pajėgų taip pat esama oro erdvės gynybos kompleksų „Pancir S“, naikintuvų Su-35 ir šturmo lėktuvų Su-25SM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.