Vokietijos prezidentas F. W. Steinmeieris perrinktas antrai kadencijai Apkaltino Rusiją dėl karo grėsmės Ukrainoje

Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris sekmadienį buvo perrinktas antrai penkerių metų kadencijai šiame daugiausia reprezentaciniame poste, paskelbė šalies parlamento pirmininkė Baerbel Bas.

Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris perrinktas antrai kadencijai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris perrinktas antrai kadencijai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2022, 3:51 PM, atnaujinta Feb 13, 2022, 4:35 PM

Nuo 2017 metų prezidento poste dirbantį 66 metų socialdemokratą F.-W. Steinmeierį parėmė didžioji dauguma specialaus Federalinio Susirinkimo delegatų.

1,5 tūkst. narių Federaliniame Susirinkime dirbo visi Bundestago deputatai ir žemių parlamentų paskirti atstovai, įskaitant garsenybes ir pilietinės visuomenės lyderius.

Prezidentai Vokietijoje gali būti renkami ne daugiau nei dviem kadencijoms, tačiau F.-W. Steinmeieris yra tik ketvirtas asmuo, perrinktas į šį postą.

Vokietijos prezidento vaidmuo yra daugiausia simbolinis ir papildo vyriausybės vadovo darbą. Šiuo metu Vokietijos kancleris yra Olafas Scholzas – F.-W. Steinmeierio kolega Socialdemokratų partijoje.

Rusija yra atsakinga už karo grėsmę Ukrainoje, pareiškė Vokietijos prezidentas

Rusija yra atsakinga už karo Ukrainoje grėsmę, sekmadienį pareiškė antrai kadencijai perrinktas Vokietijos prezidentas F.W.Steinmeieris, Vakarams baiminantis galimo Kremliaus pajėgų įsiveržimo į kaimyninę šalį.

„Kyla karinio konflikto Rytų Europoje grėsmė ir Rusija yra atsakinga už tai“, – sakė F.-W. Steinmeieris.

Tuo metu šaltinis Vokietijos vyriausybėje kanclerio Olafo Scholzo vizito į Kijevą ir Maskvą išvakarėse sakė, kad įtampa tarp Rusijos ir Ukrainos pasiekė „kritinį“ tašką.

„Mūsų susirūpinimas išaugo... Vertiname situaciją kaip labai kritinę, pavojingą“, – sakė jis.

Anksčiau sekmadienį F.-W. Steinmeieris buvo perrinktas antrai penkerių metų kadencijai šiame daugiausia reprezentaciniame poste. Nuo 2017 metų prezidento poste dirbantį 66 metų socialdemokratą F.-W. Steinmeierį parėmė didžioji dauguma specialaus Federalinio Susirinkimo delegatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.