JAV lėktuvas buvo priverstas neplanuotai tūpti dėl „neprognozuojamo“ keleivio

Dėl siautėjančio keleivio Jungtinėse Valstijose buvo priverstas neplanuotai tūpti keleivinis orlaivis. Iš Los Andželo į sostinę Vašingtoną skridęs lėktuvas leidosi Kanzas Sičio oro uoste Misūrio valstijoje, pranešė oro bendrovė „American Airlines“. Keleivis esą elgėsi „neprognozuojamai“ ir galiausiai buvo sutvardytas įgulos narių ir kitų keleivių.

 American Airlines lėktuvas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 American Airlines lėktuvas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2022, 6:57 PM

Vienas liudininkas žinių stočiai CNN sakė, kad vyras mėgino įsiveržti į pilotų kabiną ir atidaryti lėktuvo duris. Skrydžio palydovas ar palydovė tada trenkė jam kavinuku per galvą. Kitas keleivis leidiniui „The New York Times“ sakė, kad vyras atrodė ištiktas paranojos. Lėktuvui nusileidus, jis buvo sulaikytas federalinės policijos.

JAV Federalinės aviacijos administracijos duomenimis, pernai registruota beveik 6 000 atvejų, kai keleiviai nusižengė skrydžio taisyklėms. Daugiau kaip 70 proc. atvejų tai buvo ginčai dėl kaukių dėvėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.