Ukrainos uostai Juodosios jūros pakrantėje bei geležinkelių tinklas veikia įprasta tvarka

Ukrainos uostai, esantys Juodosios jūros pakrantėje, dirba įprastu režimu, pirmadienį pranešė Ukrainos infrastruktūros ministerijos spaudos tarnyba.

 Ukrainos uostai Juodosios jūros pakrantėje bei geležinkelių tinklas veikia įprasta tvarka.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ukrainos uostai Juodosios jūros pakrantėje bei geležinkelių tinklas veikia įprasta tvarka.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2022, 5:03 PM

Specialūs valstybinės įstaigos „Goshidrografija“ laivai ištyrė daugiau nei 50 proc. jūros koridoriaus tarp Rusijos jūrų pratybų zonos vakarinio krašto ir Dniestro limano pietrytinio krašto: gyliai buvo patvirtinti 15–22 metrų ribose, todėl galioja dabartinės rekomendacijos laivams dėl saugaus įplaukimo į uostus, pažymėjo ministerija.

„Toliau darome viską, kad nebūtų kliūčių laivybai ir įplaukimui į Ukrainos uostus. Mūsų pagrindinė užduotis – užtikrinti laivų praplaukimo saugumą ir neleisti situacijai destabilizuotis. Prekybos laivai iš anksto gavo rekomendacijas ir jas priėmė, o tai reiškia kad Juodosios jūros uostai dirba kaip įprastai“, – teigė viceministras Jurijus Vaskovas, kurį pacitavo ministerijos spaudos tarnyba.

Pažymima, kad didžioji dauguma laivų naudojasi koridoriumi ir laikosi rekomenduojamo 20 m gylio izobatos susisiekimui su Ukrainos uostais.

Ministerijos teigimu, iki šios dienos pabaigos visi planuoti darbai bus atlikti, o visa informacija nedelsiant perduota laivams.

Savo ruožtu geležinkelio operatorė „Ukrzaliznytsia“ (Ukrainos geležinkeliai) teigė, kad ji taip pat dirba kaip įprasta. Keleiviniai traukiniai važiuoja pagal tvarkaraštį, bilietų paklausa smarkiai nekinta į maršrutus nė viena kryptimi.

Kaip pažymėta pirmadienį „Ukrzaliznytsia“ svetainėje paskelbtame pranešime, populiariausių Lvovo, Charkovo, Chersono ir Donecko krypčių apkrova dabar siekia 50–60 procentų.

„Ukrzaliznytsia“ taip pat pabrėžė, kad bendrovė ir toliau atlieka visus suplanuotus darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.