Vokietija: G-7 užsienio reikalų ministrai šeštadienį surengs derybas dėl Ukrainos krizės ES lyderiai susitiks ketvirtadienį

Didžiojo septyneto (G-7) užsienio reikalų ministrai šeštadienį Miunchene surengs derybas dėl Ukrainos krizės, trečiadienį pranešė Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas ir Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas ir Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2022, 2:41 PM, atnaujinta Feb 16, 2022, 4:50 PM

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock derybas organizuoja Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose, nurodė jos atstovas.

Jo teigimu, derybose „pagrindinis dėmesys bus skiriamas krizei, kilusiai dėl Rusijos pajėgų dislokavimo šalia Ukrainos“.

Taip pat numatyti pasitarimai šiuo klausimu mažesniame rate tarp Vokietijos, Prancūzijos ir Ukrainos, taip pat Prancūzijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Jungtinių Valstijų.

Tokios derybos, įskaitant kanclerio Olafo Scholzo vizitus Kijeve ir Maskvoje šią savaitę, yra „glaudžiai koordinuotos ir yra dalis visos dialogų kampanijos, kurią Vakarų sąjungininkės vykdo pastarosiomis savaitėmis“, siekdamos sumažinti įtampą dėl Rusijos pajėgų telkimo, sakė URM.

O. Scholzas ir A. Baerbock turėtų kreiptis į Miuncheno saugumo konferencijos dalyvius. Joje taip pat turėtų dalyvauti JAV viceprezidentė Kamala Harris ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

ES lyderiai ketvirtadienį aptars Ukrainos ir Rusijos krizę

Europos Sąjungos lyderiai ketvirtadienį Briuselyje, prieš viršūnių susitikimą su Afrikos lyderiais, aptars diplomatines pastangas sušvelninti krizę aplink Ukrainą, pranešė Bendrijos atstovas.

„Prieš rytoj numatytą ES ir AS (Afrikos Sąjungos) viršūnių susitikimą 12 val. 30 min. vyks Europos Vadovų Tarybos vienos valandos neformalus susitikimas dėl naujausių įvykių, susijusių su Rusija ir Ukraina“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė EVT atstovas Barendas Leytsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.