J. Bidenas organizuoja ES ir NATO lyderių susitikimą dėl Ukrainos Planuojamas A. Blinkeno ir S. Lavrovo susitikimas

JAV prezidentas Joe Bidenas organizuoja susitikimą su Europos Sąjungos ir NATO šalių vadovais Ukrainos krizei aptarti, pranešė Kanados ministro pirmininko Justino Trudeau biuras. 

Joe Bidenas.<br>123rf nuotr.
Joe Bidenas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 7:14 AM, atnaujinta Feb 18, 2022, 8:13 AM

„Ministras pirmininkas dalyvaus JAV prezidento Joe Bideno organizuojamame susitikime su Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Lenkijos, Rumunijos, Jungtinės Karalystės, Europos Sąjungos ir NATO lyderiais, kuriame bus aptarta Ukrainos tema“, – rašoma pranešime, paskelbtame Kanados premjero tinklalapyje.  

Susitikimas organizuojamas tvyrant nerimui dėl galimo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą. Vakarų pareigūnai sako, kad Rusija sutelkė prie sienų su Ukraina apie 150 tūkst. karių ir daug karinės technikos, ruošdamasi potencialiai invazijai.

Ketvirtadienį Maskva dar kartą patikino neplanuojanti pulti Ukrainos, tačiau Vašingtonas tebetvirtina, kad tokia ataka gali prasidėti bet kuriuo metu.

A.Blinkenas susitiks su S.Lavrovu

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas priėmė kvietimą ateinančią savaitę susitikti su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, ketvirtadienį pranešė Valstybės departamentas. 

Departamentas nurodė, kad A. Blinkeno ir S. Lavrovo susitikimas įvyks „su sąlyga, kad nebus tolesnio Rusijos veržimosi į Ukrainą“. 

Diplomatijos vadovų susitikimas, kurį surengti pirmiausia pasiūlė Jungtinės Valstijos, organizuojamas, „nes mes manome, kad diplomatija ir dialogas yra vienintelis patikimas kelias šiai krizei išspręsti“, sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Bedas Price'as.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.