JAV: evakuacijos Donbase – ciniškas Maskvos naudojimasis žmonėmis

JAV vyriausybė penktadienį pareiškė, kad prorusiškų separatistų kontroliuojamose teritorijose Rytų Ukrainoje paskelbtos civilių gyventojų evakuacijos yra Maskvos surežisuotas „ciniškas“ žingsnis, siekiant nukreipti dėmesį nuo, kaip baiminasi Vakarai, Rusijos planuojamo įsiveržimo į kaimyninę šalį.

 Vaizdas degalinėse, paskelbus apie masinę evakuaciją.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Vaizdas degalinėse, paskelbus apie masinę evakuaciją.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 8:46 PM, atnaujinta Feb 18, 2022, 9:49 PM

Donbaso separatistų paskelbtų niekieno nepripažintų „liaudies respublikų“ lyderiai anksčiau penktadienį paskelbė evakuosiantys į Rusiją tūkstančius gyventojų, esą iškilus grėsmei dėl Kijevo vyriausybės pajėgų vykdomų apšaudymų.

„Tokio pobūdžio pareiškimai yra tolesni mėginimai melu ir dezinformacija užtemdyti faktą, kad Rusija yra agresorė šiame konflikte“, – Vokietijoje prasidedančios Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose žurnalistams sakė viena JAV Valstybės departamento atstovė.

„Taip pat ciniška ir žiauru naudotis žmonėmis kaip įkaitais, siekiant nukreipti pasaulio dėmesį nuo fakto, kad Rusija stiprina savo pajėgas ruošdamasi puolimui“ prieš Ukrainą, pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.