Norvegijoje lanku ir strėlėmis 5 žmones nužudęs ir lietuvę sužalojęs vyras pripažintas turinčiu psichikos sutrikimų

Norvegijoje spalį lanku ir strėlėmis penkis žmones nužudęs vyras pripažintas turinčiu psichikos sutrikimų, penktadienį pranešė policija.

 Norvegijoje lanku ir strėlėmis penkis žmones nužudęs vyras pripažintas turinčiu psichikos sutrikimų.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Norvegijoje lanku ir strėlėmis penkis žmones nužudęs vyras pripažintas turinčiu psichikos sutrikimų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 10:43 PM

Pareigūnų teigimu, tai suteikia pagrindo manyti, kad jis nusikaltimo metu galimai nebuvo blaivaus proto ir todėl yra nepakaltinamas.

Tačiau dabar dėl to spręs teismas. Jei bus prieita prie išvados, kad esama abejonių dėl jo psichikos sveikatos būklės, jis negalės būti pasiųstas už grotų, tačiau galės būti paguldytas į psichiatrijos ligoninę.

Dėl minėto nusikaltimo prisipažinęs 38-erių Danijos pilietis pirmiausia sužeidė savo aukas strėlėmis, kurias paleido iš lanko. Manoma, kad jis tuomet nužudė šiuos penkis žmones dviem duriamaisiais ginklais.

Užpuoliko teismas, remiantis Norvegijos transliuotoju NRK, prasidės gegužės 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.