ESBO praneša apie daugiau kaip 1 500 paliaubų pažeidimų Rytų Ukrainoje

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai šeštadienį pranešė apie daugiau nei 1 500 paliaubų pažeidimų Rytų Ukrainoje per vieną dieną – tai yra didžiausias skaičius šiais metais.

ESBO praneša apie daugiau kaip 1 500 paliaubų pažeidimų Rytų Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
ESBO praneša apie daugiau kaip 1 500 paliaubų pažeidimų Rytų Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-20 09:28

Ataskaitoje apie puolimus penktadienį stebėtojai užfiksavo 591 pažeidimą Donecke ir 975 pažeidimus kaimyniniame Luhanske – dviejuose regionuose, kuriuos iš dalies kontroliuoja Rusijos remiami separatistai.

Žemėlapyje, kuriame pažymėti pažeidimai, matyti, kad šiuo metu intensyviausios kovos vyksta Luhansko srities šiaurės vakarinėje dalyje, maždaug už 20 km į pietryčius nuo vyriausybės kontroliuojamo Severodonecko miesto.

Aštuonerius metus trunkančiame konflikte apšaudymų šią savaitę smarkiai padaugėjo, tvyrant būgštavimams, kad Rusija ruošiasi invazijai į Ukrainą, kuria siekiama pakeisti jos provakarietišką kursą.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis, grupė parlamentarų ir užsienio žurnalistai Donbase šeštadienį buvo priversti slėptis nuo minosvaidžių ugnies, kai atvyko prie fronto linijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.