Australija po 2 metų pertraukos atsiveria pasiskiepijusiems turistams

Pirmadienį, po beveik dvejų metų pertraukos, Australija vėl atvėrė savo sienas pasiskiepijusiems keliautojams iš užsienio.

Koronavirusas Australijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Australijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2022, 9:20 AM

Du kartus pasiskiepijusiems turistams ir visiems, turintiems galiojančią vizą, nuo pirmadienio leidžiama atvykti į Australiją.

2020 metų kovą šalis uždarė savo sienas visiems, išskyrus piliečius, nuolatinius gyventojus ir dar keletą išimčių.

Praėjusiais metais prasidėjo laipsniškas sienos atvėrimas, kai etapais buvo leista atvykti užsienio studentams, darbo vizų turėtojams ir pavieniams keliautojams.

„Laukimas baigėsi, – sekmadienį Melburno tarptautiniame oro uoste žurnalistams sakė ministras pirmininkas Scottas Morrisonas. – Visame pasaulyje yra daugiau nei 1,2 mln. žmonių, kurie yra gavę vizą ir gali atvykti. Per ateinančias 24 valandas Australijoje nusileis maždaug 56 lėktuvai ir šis skaičius tik augs“.

Australijos valstijose ir teritorijose taikomi skirtingi karantino reikalavimai ir apribojimai atvykėliams iš užsienio, kurie turėtų išlikti, sakė S. Morrisonas anksčiau šį mėnesį, kai pirmą kartą paskelbė apie atsidarymą.

Izraelis įsileis nepasiskiepijusius turistus

Izraelis netrukus įsileis nuo koronaviruso nepasiskiepijusius žmones, sekmadienį pranešė šios šalies premjeras Naftalis Bennettas.

Izraelis savo sienas uždarė dar 2020-ųjų pradžioje. Tačiau dabar „atėjo laikas laipsniškai atidaryti tai, ką pirmieji pasaulyje uždarėme“, teigė N. Bennettas ir pridūrė, kad šalyje pastaruoju metu fiksuojamas sumažėjęs mirštamumas nuo viruso.

Vadovaujantis naujomis, kovo 1 d. įsigaliosiančiomis taisyklėmis, turistai turės pasidaryti du PGR testus – prieš atvykimą ir po. Izraelio piliečiams bus taikomi kiek kitoki reikalavimai ir jiems pakaks tik vieno testo jau atvykus.

Sekmadienį Izraelyje nustatyta kiek daugiau nei 10 tūkst. naujų infekcijos atvejų, palyginti su 85 tūkst. atvejų paros prieaugiu sausio pabaigoje. Infekcijos aukomis šalyje iš viso tapo 9 841 žmogus.

Šalis prieš tai dar mėgino atidaryti savo sienas lapkritį, tačiau tokių planų atsisakė, kai pradėjo plisti itin užkrečiama omikron atmaina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.