Minskas: užbaigtas tik pirmasis bendrų Baltarusijos ir Rusijos pratybų etapas

Pasibaigus bendroms Baltarusijos ir Rusijos pajėgų operatyvinėms pratyboms bus tikrinamas sąjunginės valstybės reagavimo pajėgų pasirengimas kitose srityse, sakė Baltarusijos ginkluotųjų oro pajėgų vado pavaduotojas Andrejus Lukjanovičius.

Bendros Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Bendros Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2022, 8:26 PM

„Praėję mokymai, bendri operatyviniai mokymai „Sąjunginis ryžtas 2022“ – tai suplanuotas renginys, apie kurį prezidentai pranešė dar prieš Naujuosius metus. Ir jiems buvo nustatyti konkretūs tikslai“, – televizijai STV sakė jis.

Anot pareigūno, šiose pratybose tikrinamas tik pajėgų pasirengimas gynybinėms operacijoms.

„Dabar, kaip pranešė gynybos ministras, pratybos tęsiasi. Baigėsi tik pirmasis jų etapas“, – pareiškė pareigūnas.

„Baigėsi pirmasis bendrų pratybų etapas, dabar – sąjunginės valstybės pajėgų reagavimo išbandymas kitose srityse. Jau žinome, kad dabar prie sienų bus kuriamos papildomos grupės, sustiprinta mūsų sienų apsauga, taip pat ir mūsų valstybės oro erdvės (apsauga) vieningoje Baltarusijos Respublikos ir Rusijos Federacijos regioninėje oro gynybos sistemoje“, – pridūrė A. Lukjanovičius.

„Kiti etapai, kuriuos planuos Baltarusijos ir Rusijos generalinių štabų viršininkai – (apie juos) sužinosime kiek vėliau – bus visiškai parengti, ir pratybų apimtys bus tokios, kokias numatys mūsų štabai“, – pareiškė pareigūnas.

Vasario 10 dieną prasidėjusios bendros Rusijos ir Baltarusijos pratybos, į kurias Rusija perkėlė virtinę dalinių iš Rytinės karinės apygardos, turėjo baigtis vasario 20 dieną. Maskva ir Minskas tikino, kad rusų kariai po pratybų sugrįš į savo nuolatinio dislokavimo vietas.

Tačiau Baltarusijos gynybos ministras Viktaras Chreninas sekmadienį pareiškė, kad bendros pratybos su Rusijos pajėgomis tęsis dėl „išaugusio karinio aktyvumo“ prie bendrų šių valstybių sienų ir eskalacijos Rytų Ukrainoje.

Baltarusijoje vykstančios bendros pratybos didina susirūpinimą, kad Rusija planuoja eskaluoti konfliktą Ukrainoje. Vakarų šalys ir Ukraina praneša apie didelių Rusijos karių pajėgų sutelkimą prie Ukrainos sienos. Nors Maskva ne kartą neigė planuojanti invaziją į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.