Australijos diplomatai evakuoti iš Ukrainos į Lenkiją ir Rumuniją

Australija evakavo savo ambasados Ukrainoje darbuotojus į Lenkiją ir Rumuniją, antradienį informavo australų užsienio reikalų ministrė Marise Payne.

Pastatas Kijeve, kuriame įsikūrusios Australijos ir Kanados ambasados.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pastatas Kijeve, kuriame įsikūrusios Australijos ir Kanados ambasados.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 11:53 AM

„Dėl padidėjusio pavojaus australų pareigūnams nurodyta išvykti iš Ukrainos. Mūsų ambasada Lvive laikinai uždaryta, veikla sustabdyta. Australų pareigūnai išvyko į Rytų Lenkiją ir Rumuniją, kad padėtų australams, norintiems palikti Ukrainą“, – rašoma M. Payne pareiškime, paskelbtame Užsienio reikalų ministerijos tinklalapyje.

M. Payne taip pat paragino visus australus nedelsiant išvykti iš Ukrainos.

Ministrė taip pat pažymėjo, kad Kanbera smerkia pirmadienį Rusijos priimtą sprendimą pripažinti Ukrainos rytuose įsitvirtinusių prokremliškų separatistų nepriklausomybę.

Pasak M. Payne, Australijos vyriausybė glaudžiai bendradarbiauja su JAV, Jungtine Karalyste, Europos Sąjunga ir kitomis šalimis, kad Rusija būtų griežtai nubausta už savo agresiją prieš Ukrainą.

„Kartu su savo partneriais esame pasirengę paskelbti greitas ir griežtas sankcijas, nukreiptas prieš svarbius Rusijos fizinius ir juridinius asmenis, atsakingus už Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimus“, – nurodė M. Payne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.