Ukrainos kariuomenė skelbia rezervininkų šaukimo pradžią

Ukrainos kariuomenė trečiadienį paskelbė rezervininkų mobilizaciją, Rusijai nurodžius savo pajėgoms pasirengti įžengti į promaskvietiškų separatistų kontroliuojamas Rytų Ukrainos teritorijas.

 Ukrainos kariuomenė trečiadienį paskelbė rezervininkų mobilizaciją.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
 Ukrainos kariuomenė trečiadienį paskelbė rezervininkų mobilizaciją.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 11:56 AM

„Bus šaukiami rezervininkai nuo 18 iki 60 metų. Tai bus ir karininkai, ir eiliniai, seržantai. Šaukimas prasidės šiandien. Maksimalus tarnybos laikas – vieni metai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Ukrainos sausumos pajėgos.

Sausumos pajėgų vadovybė nurodė, kad pirmos eilės operatyvinio rezervo nariai tarnaus tuose daliniuose, kur tarnavo anksčiau ir pasirašė kontraktus dėl tarnybos operatyviniame rezerve. Jų specializacijos taip pat nebus keičiamos.

„Pagal Ukrainos įstatymus pašauktiems rezervininkams bus išsaugotos darbo vietos ir vidutinis mėnesinis atlyginimas“, – sakoma pranešime.

Pagal Ukrainos prezidento įsakymą operatyvinio rezervo nariai, sulaukę atitinkamo skambučio ar šaukimo, privalo patys prisistatyti į savo dalinius. Priešingu atveju gresia administracinė arba baudžiamoji atsakomybė.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį vakare pranešė pasirašęs įsaką dėl atsargos karių mobilizavimo, padidėjus Rusijos karinio puolimo grėsmei.

„Turime padidinti Ukrainos kariuomenės parengtį visiems įmanomiems operatyvinės padėties pokyčiams“, – sakė jis.

Prezidentas pridūrė, kad artimiausiu metu taip pat bus paskelbti teritorinės gynybos rezervo narių mokymai.

Ši žinia buvo paskelbta reaguojant į Rusijos prezidento Vladimiro Putino pirmadienį priimtą sprendimą pripažinti Rytų Ukrainoje įkurtų dviejų prokremliškų separatistinių „liaudies respublikų“ nepriklausomybę ir Maskvos ketinimus dislokuoti pajėgas tose teritorijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.