Prie Kijevo sunaikinti R. Kadyrovo kovotojai turėjo konkretų tikslą – nužudyti V. Zelenskį

FSB (Rusijos federalinės saugumo tarnybos) atstovai Kijevui atskleidė informaciją apie čečėnus, išsiųstus į Ukrainą atlikti svarbią užduotį – nužudyti Volodymyrą Zelenskį.

Ramzanas Kadyrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ramzanas Kadyrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 10:21 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 10:32 PM

Informatorių pagalba padėjo sunaikinti grupuotę, nurodė Ukrainos krašto saugumo ir gynybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

„Turime išsamios informacijos apie specialiąją operaciją likviduoti mūsų prezidentą, kurią turėjo atlikti R.Kadyrovo (red. – prokremliško Čečėnijos lyderio) čečėnai“, – aiškino O.Danilovas kalbėdamas per Ukrainos televiziją.

„Galiu pasakyti, kad informaciją apie čečėnus, išsiųstus į Ukrainą, gavau iš FSB atstovų, kurie nenorėjo dalyvauti šiame kruviname kare. Dėl to buvo sunaikinta elitinė R.Kadyrovo grupė, atvykusi čia nuversti mūsų prezidento“, – nurodė Ukrainos pareigūnas.

Įžengęs į Ukrainą čečėnų dalinys buvo padalintas į dvi grupes.

„Tiesą sakant, tai yra neaiškumų. Viena grupė buvo sunaikinta Hostomelyje (Kijevo sritis), o antroji grupė yra akylai stebima mūsų karių“, – teigė gynybos sekretorius.

R.Kadyrovas šeštadienį patvirtino, kad čečėnų kovotojai kartu su Rusijos kariais dalyvauja puolime prieš Ukrainą.

Vasario 25 d., antrąją Rusijos invazijos į Ukrainą dieną, prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad Maskva jį paskyrė „priešu nr. 1“ ir jo šeima paskelbta kaip taikinys numeris 2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.