Prie Ukrainos krantų nuskandintas Estijos prekybinis laivas

Juodojoje jūroje netoli Ukrainos Odesos uostamiesčio nuskandintas Estijai priklausantis prekybinis laivas „Helt“, plaukiojantis su Panamos vėliava, o per šį incidentą dingo keturi įgulos nariai, pranešė vietos tarnybos.

Juodojoje jūroje, netoli Ukrainos krantų nuskendo veikiausiai ant minos užplaukęs Estijai priklausantis prekybinis laivas.<br>„Twitter“ nuotr.
Juodojoje jūroje, netoli Ukrainos krantų nuskendo veikiausiai ant minos užplaukęs Estijai priklausantis prekybinis laivas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-03 15:53, atnaujinta 2022-03-03 19:00

Informacija apie incidento aplinkybes prieštaringa. Laivo operatorė sakė, kad laivas galėjo užplaukti ant jūrinės minos, pranešė jo operatorė.

Tuo tarpu Ukrainos jūrų uostų administracija pareiškė, kad laivas nuskendo galbūt dėl povandeninio laivo atakos, nes smūgis buvo žemiau vaterlinijos. Pranešime sakoma, kad du įgulos nariai išsigelbėjo, o kiti dingo.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka sakė, kad „Helt“ nuskandino Rusijos karo laivai ir kad keturi jūrininkai žuvo.

„2022 metų kovo 3 diena. Neleidus įplaukti į Odesos miesto jūrų uostą, užminuotoje Odesos akvatorijoje, dvi žemiau vaterlinijos smogusios raketos nuskandino prekinį laivą „Helt“, plaukiojusį su Panamos vėliava, ties Tendros nerija“, – sakoma ketvirtadienį paskelbtoje žinutėje.

Pasak patarėjo, įgulą sudarė šeši žmonės, iš kurių „keturi jūrininkai nuskendo su laivu“, o „kapitonas ir kokas šiuo metu yra ant [gelbėjimosi] plausto, artėja kranto link.“

„Gelbėjimo operacija neįmanoma, nes įlanka apšaudoma Rusijos karinio laivyno“, – pabrėžė A. Heraščenka.

 Tiek Estijos ambasada Ukrainoje, tiek ir Estijos užsienio reikalų ministerija šio įvyko kol kas nekomentuoja, jį aiškinasi.

„Helt“ priklausė Estijos bendrovei „Vista Shipping Agency AS“. Laivas pastatytas 1985 metais, 79 metrų ilgio bei 11 metrų pločio, jo keliamoji galia – 1 473 tonos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.