Rusijai pažeidus Švedijos oro erdvę, pasiaiškinti iškviestas pasiuntinys

Švedijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė iškviesianti Rusijos atstovus pasiaiškinti dėl šalies oro erdvės pažeidimo, trečiadienį įvykdyto keturių rusų naikintuvų.

Rusijos naikintuvas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Rusijos naikintuvas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-03 23:29

„Tokio pobūdžio klausimams spręsti nustatytos procedūros, apimančios pažeidimą padariusios šalies atstovo iškvietimą į Užsienio reikalų ministeriją“, – naujienų agentūrai AFP sakė URM atstovė Klara Hook.

„Šios procedūros bus taikomos ir šiuo atveju“, – pridūrė K. Hook, atsisakydama komentuoti, ar Rusijos ambasadorius jau buvo iškviestas.

Nors Rusijos orlaiviai jau ne pirmą kartą pažeidė Šiaurės valstybės oro erdvę, trečiadienio incidentas pritraukė daugiau dėmesio, atsižvelgiant į Rusijos invaziją į Ukrainą.

„Esant dabartinei situacijai incidentą vertiname labai rimtai“, – trečiadienį vakare išplatintame pareiškime nurodė Švedijos karinių oro pajėgų vadas Carlas-Johanas Edstromas.

Pasak Švedijos oro pajėgų, oro erdvės „pažeidimas“ buvo „trumpalaikis“, tačiau buvo pakelti švedų reaktyviniai lėktuvai „JAS 39 Gripen“, užfiksavę incidentą ir nufotografavę du naikintuvus – du Su-24 ir du Su-27.

Oslas trečiadienį pasmerkė pažeidimą kaip „visiškai nepriimtiną“.

„Dėl to Švedijos pusė pasiųs aiškų diplomatinį signalą“, – rašytiniame pareiškime AFP pabrėžė gynybos ministras Peteris Hultqvistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting