V. Zelenskis: jei Ukraina kris, Rusija atsigręš į Baltijos šalis

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį perspėjo Vakarus padidinti karinę pagalbą jo šaliai ir pabrėžė, jog jeigu Kyjivas neatsilaikytų, vėliau Kremliaus agresija būtų nukreipta prieš kitas Europos valstybes.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 6:00 PM, atnaujinta Mar 3, 2022, 7:32 PM

„Jeigu neturite galios uždaryti oro erdvės, tuomet duokit man lėktuvų! – per spaudos konferenciją ragino V. Zelenskis. – Jeigu, neduok Dieve, mūsų nebeliktų, tuomet ateitų Latvijos, Lietuvos, Estijos eilė. Patikėkite manimi.“

Jis taip pat paragino pradėti tiesiogines derybas su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu, sakydamas, kad tai – „vienintelis būdas sustabdyti šį karą“.

„Mes nepuolame Rusijos ir neplanuojame jos pulti. Ko jūs iš mūsų norite? Palikite mūsų žemę“, – sakė jis, kreipdamasis į V. Putiną.

„Susėskite su manimi. Tik ne 30 metrų atstumu kaip su (Prancūzijos prezidentu Emmanueliu) Macronu", – sakė V. Zelenskis, paminėdamas nepaprastai ilgą  stalą, prie kurio V. Putinas priima užsienio lyderius. 

„Niekas negalvojo, kad šiuolaikiniame pasaulyje žmogus gali elgtis kaip žvėris“, – sakė V. Zelenskis,  dar prieš dvi savaites bandęs raminti ukrainiečius dėl JAV perspėjimų, kad Rusija rengiasi invazijai į Ukrainą.

V. Putinas savo invaziją į Ukrainą pradėjo praėjusį ketvirtadienį.

Rusija tvirtina neatakuojanti gyvenamųjų rajonų, nors įrodymai rodo priešingai.

Trečiadienį Ukraina pranešė, kad Rusijos lėktuvams atakavus mokyklą šiauriniame Černihivo mieste žuvo mažiausiai 33 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.