„The Times“: rusai per savaitę V. Zelenskį bandė nužudyti tris kartus Pasiuntė dvi grupes

Britų laikraštis „The Times“ pranešė, kad per pastarąją savaitę mažiausiai tris kartus buvo pasikėsinta į Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.

Britų laikraštis „The Times“ pranešė, kad per pastarąją savaitę mažiausiai tris kartus buvo pasikėsinta į Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Britų laikraštis „The Times“ pranešė, kad per pastarąją savaitę mažiausiai tris kartus buvo pasikėsinta į Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 8:48 AM, atnaujinta Mar 4, 2022, 8:56 AM

Dienraščio teigimu, nužudyti Ukrainos lyderį buvo pasiųstos dvi skirtingos grupės – samdiniai iš prokremliškos „Wagner“ samdinių grupės ir čečėnų specialiosios pajėgos. Nurodoma, kad kiekvieną kartą bandymai buvo sužlugdyti dėl Rusijos FSB pareigūnų, nepritariančių karui su Ukraina, nutekintos informacijos.

„Wagner“ samdiniai Kijeve patyrė stiprių nuostolių per savo misijas ir buvo susirūpinę, kaip tiksliai ukrainiečiai numatė jų veiksmus. Grupei artimas šaltinis teigė, kad V.Zelenskio saugumo komandos pasiruošimas jiems buvo „bauginantis“.

Šeštadienį Kijevo pakraštyje taip pat buvo užkirstas kelias čečėnų samdinių grupės planams nužudyti Ukrainos lyderį. Sunaikinti visą grupuotę vėl padėjo informatorių pagalba, nurodė Ukrainos krašto saugumo ir gynybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

„Turime išsamios informacijos apie specialiąją operaciją likviduoti mūsų prezidentą, kurią turėjo atlikti R.Kadyrovo (red. – prokremliško Čečėnijos lyderio) čečėnai, – antradienį aiškino O.Danilovas kalbėdamas per Ukrainos televiziją.

„Galiu pasakyti, kad informaciją apie čečėnus, išsiųstus į Ukrainą, gavau iš FSB atstovų, kurie nenorėjo dalyvauti šiame kruviname kare. Dėl to buvo sunaikinta elitinė R.Kadyrovo grupė, atvykusi čia nuversti mūsų prezidento“, – nurodė Ukrainos pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?