A. Navalnas įkūrė savo žiniasklaidos kanalą: „Nepaklusime veidmainiškiems „įstatymo reikalavimams“

Rusijoje įkalintas Kremliaus opozicionierius Aleksejus Navalnas po žinios apie šalyje įsigaliojusius naujus draudimus skelbti informaciją apie nepritarimą Vladimiro Putino veiksmams, savo „Instagram“ paskyroje paskelbė kuriantis savo žiniasklaidos kanalą.

 A. Navalnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Navalnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2022, 2:03 PM

„Netrukus turėsite tokią pačią prieigą prie informacijos, kokią aš turiu kalėjime, t.y. nė jokios. „Echo“ išjungtas, „Dozhd“ išjungtas. Visi užblokuoti, net jei nuo galvos iki kojų apklijuoti lentelėmis su užrašais „užsienio agentas“. „Roskomnadzor“ draudžia žodį „karas“ ir kasdien kelia vis naujus absurdiškus reikalavimus žiniasklaidai. Bet jūs žinote mano požiūrį: ne verkšlenti dėl to, kas blogai, o padaryti, kad būtų geriau“, – rašoma įraše.

„Mes ignoruojame V. Putino baudžiamuosius įstatymus. Jokių atminimo lentų, jokių užsienio agentų, jokių „specialiųjų operacijų“. „Roskomnadzor“ yra agentūra, kurios nuomonė mums visiškai neįdomi. Blokavimą apeisime tol, kol Rusijoje veiks internetas. Jei jis bus išjungtas, naujienas jums pranešime morzės abėcėle.

Jūs mus pažįstate. Neužsidarysime, neišsisklaidysime ir nepasiduosime. Nepaklusime veidmainiškiems ir apgaulingiems „įstatymo reikalavimams“. Mus domina jūsų, o ne Rusijos pareigūnų ir prokurorų nuomonė“, – rašė A. Navalnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.