A. Blinkenas patvirtino: NATO šalims uždegta „žalia šviesa“ siųsti naikintuvus į Ukrainą

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas sekmadienį pareiškė, kad NATO narės turi teisę siųsti naikintuvus į Ukrainą, o JAV ir sąjungininkės toliau deda pastangas padėti Ukrainai apsiginti nuo Rusijos invazijos.

Antony Blinkenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Antony Blinkenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2022, 7:07 PM, atnaujinta Mar 6, 2022, 8:13 PM

„Tam suteikiama žalia šviesa. Mes kalbamės su kolegomis Lenkijoje šiuo metu, kaip mes galėtume užpildyti jų poreikius, jeigu jie nuspręs suteikti naikintuvus Ukrainai. Ką mes galime padaryti? Kaip mes galime užtikrinti, kad jie gaus kažką, kas būtų vietoje lėktuvų, jeigu juos perduos Ukrainai?“, - kalbėjo A.Blinkenas.

A.Blinkenas, anksčiau susitikęs su sąjungininkais Rytų Europoje, sakė, kad NATO šalys ir 7 grupės narės „dirba kartu“, kad padidintų spaudimą Rusijai, įskaitant papildomas sankcijas, kurios bus įgyvendintos artimiausiomis dienomis.

Rusijos invazija į Ukrainą buvo pasitikta vieningu Vakarų atsaku. JAV ir Europos sąjungininkai suteikė karinę ir humanitarinę pagalbą Ukrainai ir įvedė plačias sankcijas didžiausioms Rusijos finansinėms institucijoms, oligarchams ir aukščiausiems pareigūnams Maskvoje, įskaitant patį prezidentą Vladimirą Putiną ir užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą.

„Sankcijų poveikis jau pražūtingas“, – sakė valstybės sekretorius. "Rublio kursas smunka. Jų akcijų rinka uždaryta beveik savaitę. Matome, kad Rusijoje prasideda nuosmukis. Vartotojai negali įsigyti pagrindinių produktų, nes įmonės bėga iš Rusijos, todėl tai daro didelę įtaką. “

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.