Rusijos kariai nužudė Hostomelio merą Jurijų Prilipko

Rusijos kariai nužudė Hostomelio bendruomenės vadovą Jurijų Prilipko ir du jo bendražygius, tuo metu kai jie žmonėms dalijo humanitarinę pagalbą, praneša „Ukrinform“.

Hostomelio meras Jurijus Prilipko.<br>Twitter nuotr.
Hostomelio meras Jurijus Prilipko.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-07 09:26, atnaujinta 2022-03-07 10:22

Hostomelio taryba patvirtino pranešimus socialiniame tinkle „Facebook“.

„Hostomelio bendruomenės vadovas Jurijus Iljičius Prilipko buvo nužudytas, kai dalijo duoną alkaniems ir vaistus sergantiems, guodė apdegusius ir praraudusius viltį. Už tai okupantai jį nušovė kartu su jo bendražygiais Ruslanu Karpenka ir Ivanu Zoria“, – sakoma pareiškime.

Pažymima, kad J.Prilipko neprivalėjo eiti pasitikti okupantų kulkų. Kaip ir šimtai kitų, jis galėjo slėptis rūsyje ir niekas nebūtų jo dėl to kaltinęs.

„Bet žmonės jo laukė, jie matė jame viltį, tikėjo juo. Taigi jis pasirinko jiems padėti. Jis mirė už bendruomenę, jis mirė už Hostomelį, jis mirė kaip didvyris. Amžina atmintis ir mūsų dėkingumas“, – rašė miesto taryba.

Kaip pranešama, kovo 6 d. prezidentas Volodymyras Zelenskis suteikė „Miesto didvyrio“ vardą šešiems Ukrainos miestams ir miesteliams, tarp jų ir Hostomėliui, kurie drąsiai ginasi nuo Rusijos okupantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.