Ukrainos gynybos ministras Rusijos pajėgoms žada staigmeną

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas teigia, kad padaryta didelė pažanga tiekiant ginklus Ukrainai, todėl Rusijos pajėgų laukia nemaloni staigmena.

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 10:35 AM, atnaujinta Mar 7, 2022, 10:48 AM

Gynybos ministras apie tai parašė socialiniame tinkle „Facebook“, atsižvelgdamas į pastarųjų vienuolikos dienų didvyriško pasipriešinimo rezultatus.

„Ginklų ir šaudmenų tiekimo nekomentuosiu – tai delikatus momentas. Tegul priešas būna nustebęs. Žinokite, kad padaryta didelė pažanga“, – pabrėžė ministras.

Be kita ko, pasak jo, per pastarąsias tris dienas jau pristatyta, iškeliauja į Ukrainą arba sudarytos sutartys dėl daugiau kaip 50 tūkst. šalmų ir neperšaunamų liemenių.

„Iš tiekėjų „perimame“ NATO šalių kariuomenėms jau pagamintas uniformas. Tegul mūsų gynėjai būna apsirengę kitokiais drabužiais. Svarbiausia, kad būtų patogu įveikti priešą“, – pridūrė ministras.

„Dirbame siekdami gauti partnerių pagalbą oro gynybos ir priešraketinės gynybos srityje. Tačiau pasitikėjimo mūsų pergalės neišvengiamumu prideda ne ištarti pažadai, o Ukrainos karinės oro pajėgos“, – pabrėžė O.Reznikovas.

Ukrainos gynybos vadas taip pat priminė, kad iš Europos grįžo daugiau kaip 140 tūkst. ukrainiečių, daugiausia vyrų, o dešimtys tūkstančių įstojo į teritorinės gynybos pajėgas.

Jis patvirtino, kad jau gauta daugiau kaip 20 tūkst. kreipimųsi iš užsieniečių, norinčių atvykti į Ukrainą ir ginti pasaulį nuo Rusijos agresijos Ukrainos fronte.

Parengta pagal „UNIAN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?