Ukraina: „humanitariniai koridoriai“ į Rusiją ir Baltarusiją siūlomi tam, kad Kremlius galėtų skleisti propagandą

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenko paaiškino, kad Rusija taip atkyviai siekia organizuoti vadinamuosius humanitarinius koridorius į Rusiją ir Baltarusiją, kad galėtų paimti ukrainiečius į nelaisvę ir filmuoti propagandinius filmukus.

Karas Ukrainoje. Ukrainiečių kariai padeda evakuotis Irpinės gyventojams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Ukrainiečių kariai padeda evakuotis Irpinės gyventojams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 9:51 AM, atnaujinta Mar 8, 2022, 10:00 AM

„Vakar rusai vėl pareiškė, kad šiandien jie planuoja suteikti humanitarinius koridorius. Norėtųsi tikėti, kad tai pavyks, bet, deja, panašu, kad Rusijos Federacija nurodė savo kariškiams neleisti jokių humanitarinių koridorių visoje Ukrainoje“, – naujienų agentūra „UNIAN“ citavo V.Denisenko.

Pasak jo, tokie humanitariniai koridoriai reikalingi civiliams gyventojams evakuoti iš okupuotų teritorijų, visų pirma iš Mariupolio, Charkovo, Izumio, Trostjaneco, Bučos ir Hostomelio.

V.Denisenko pažymi, kad rusai nori, jog ukrainiečiai naudotųsi „rusiškais“ humanitariniais koridoriais.

„Rusai planuoja humanitarinį koridorių į Rusijos Federaciją ir Baltarusiją. Jie mums siūlo – išvešime jus, o jūs tapsite mūsų belaisviais ir aukomis televizijos filmuke, kuriame turėsite pasakoti, kaip jums sunku valdant Ukrainai ir kaip gerai čia, Rusijos Federacijoje“, – pažymėjo jis.

Pasak V.Denisenko, visa Rusijos Federacijos pastarųjų dienų veiksmų logika rodo, kad „dėl televizijos paveikslėlio ir tam, kad pabandytų asmeniškai pažeminti ukrainiečius, V.Putinas Kremliuje nepadarys jokių tikrų humanitarinių koridorių“.

Ministro patarėjas taip pat sakė, kad okupuotose teritorijose visuose namų kiemuose stovi rusiška įranga.

„Tai yra, jie stovi taip, kad mes negalėtume jų nukauti šiose teritorijose, nes jie supranta, kad mes nešaudysime į civilius objektus, į žmones. Jie slepiasi už žmonių kaip už gyvo skydo“, – pabrėžė V.Denisenko.

Anksčiau tapo žinoma, kad Rusijos Federacija pasiūlė Ukrainoje atverti humanitarines sienas į Rusijos ir Baltarusijos teritorijas.

Ukrainos vicepremjerė ir laikinai okupuotų teritorijų reintegracijos ministrė Irina Vereščuk pažymėjo, kad toks pasiūlymas yra absurdiškas, ciniškas ir nepriimtinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.