Aktyvistai užgrobė su V. Putinu siejamą vilą Prancūzijoje: siūlo įkurdinti ukrainiečius

Keli aktyvistai tvirtina, kad įsiveržė į vilą Prancūzijoje, kuri priklausė Vladimiro Putino giminaičiui. Prancūzai nurodo, kad joje ketina apgyvendinti ukrainiečių pabėgėlius.

Aktyvistai užėmė Rusijos oligarchų vilą.<br>„Twitter“ nuotr.
Aktyvistai užėmė Rusijos oligarchų vilą.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-14 09:11, atnaujinta 2022-03-14 09:13

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip vyras mojuoja Ukrainos vėliava iš vilos balkono, esančios Prancūzijos pajūrio mieste Biarice, taip pat aktyvistai nufilmavo ekskursiją po prabangų būstą.

Vaizdo įrašuose matomas tekstas prancūzų ir ukrainiečių kalbomis, kuriame rašoma: „Pergalė Biarice – Putino rūmų užėmimas“ ir „Dabar Liaudies rūmai pasirengę priimti Putino režimo pabėgėlius.“

Vienas iš aktyvistų Pierre'as Haffneris nepriklausomam Rusijos laikraščiui „The Insider“ teigė, kad apžiūrėdamas vilą rado dokumentus, kurie priklausė buvusiam V. Putino žentui Kirilui Šamalovui ir artimam Putino draugui Rusijos oligarchui Genadijui Timčenkai.

„The Insider“ nurodo, kad vila kadaise priklausė G.Timčenkai, o vėliau buvo perleista K.Šamalovui.

Kitas aktyvistas Vladimiras Osečkinas socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, kad jie ketina pateikti pasiūlymą vietos valdžiai panaudoti vilą kaip prieglobstį pabėgėliams ir pridūrė, kad ji pakankamai didelė, kad galėtų apgyvendinti dešimtis žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.